HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


İsrail-ABD Terörü

YÖK başkanının muhalefet liderini andıran konuşması, AİHM'nin muhtemel kararı, ılımlı İslam konularında da yazmak istiyorum, ama önceliği, Şeyh Ahmed Yâsîn'in şehadeti almış oldu.
ABD başkanı Bush, İsrail'in yaptığı devlet terörünü, birkaç konuşmasında "güvenlik tedbiri, yasal savunma" olarak değerlendirdi ve onayladı, son terör cinayeti üzerine yaptığı açıklamada da aynı değerlendirmeyi tekrar ediyor ve "sonucunu iyi hesap ederek yapmaları gerektiğini" ekliyor. "Yapmayın, etmeyin" demiyor, "Yapın ama genel politikamız bakımından sonuçlarını iyi hesaplayın, stratejik ve taktik hata olmasın" diyor. Güvenlik Konseyinden bir kınama kararının bile çıkmasına razı olmuyor, Avustralya'yı da peşine takarak kararı engelliyor. Bugün dünyada ABD'ni ve dolayısıyla İsrail'i durduracak bir siyasi ve askeri güç mevcut değil; çünkü İsrail'i ancak ABD durdurabilir, ABD ise durdurmayı istemiyor, dünyada ve Ortadoğu'da yapmak istediklerini, İsrail ile menfaat işbirliği yaparak yürütmeyi uygun buluyor. Durum böyle olunca Sabra ve Şatilla katliamlarından -daha öncekiler de az değildir- bugüne ve Şeyh'in katline kadar işlenen bütün cinayetlerden ve yürütülen terör eylemlerinden kimler sorumlu? Bana göre başta ABD ve İsrail olmak üzere bütün dünyada bu cinayetleri durdurmak için elinden gelen gayreti sarfetmeyen bütün ülkeler, kurumlar ve insanlar sorumludur.
Belli ülkelerin dışında kalanlardan biri kitle imha silahı veya nükleer silah edinirse derhal harekete geçiliyor ve bu gücün -kötüye kullanılması ihtimali bulunduğu için- imha edilmesi sağlanıyor, ama güçlü, kalkınmış, gelişmiş (?) ülkelerde ve bu arada İsrail'de bu silahlardan mebzul miktarda var, kimse bunların yok edilmesini isteyemiyor; peki İsrail ve ötekilerin bu silahları haksız olarak kullanmayacaklarının teminatı nedir? Onlar melekler de diğerleri şeytanlar mı?
Batı'da veya Batılı'ya karşı biri diğerinin bir karış toprağına tecavüz etse hukuk harekete geçiyor, tecavüz -olmaz ya- ülkeler arasında olsa ilgili kurumlar devreye giriyor ve hak yerini buluyor, tecavüz engelleniyor. Batı veya onun desteklediği bir güç (İsrail gibi ülke) Doğu'da, Afrika'da, Asya'da bir ülkenin toprağına girer, haklarını çiğnerse bunun bir kulpu bulunuyor, tecavüz kitabına uyduruluyor ve engellenmiyor. İsrail'in işgal ettiği topraklardan çekilmesi gerektiği, defalarca alınmış BM kararları ile sabit; yani haksızlığı tescil edilmiş durumda; işgal ettiği topraklardan çekilmesi şöyle dursun İsrail, bu toprakların meşru sahiplerini yok etmenin, başka yerlere sürmenin peşinde, her gün yeni bir devlet terörü örneği sergiliyor, ABD başkanı da meşru savunmadan söz ediyor; insan dünya hayatını böyleleri ile paylaştığı, aynı zaman dilimini birlikte yaşadığı için bedbaht oluyor, yaşama sevincini kaybediyor; yani bunların yaptığı, bu bakımdan da bir insanlık suçudur.
Devamlı Filistinlilerin terör eylemlerinden söz ediliyor, ABD-İsrail ikilisinin hakim olduğu medya sihirbazlık yapıyor, göz bağlıyor, göz boyuyor ve beyazı kara, karayı beyaz gösteriyor; ABD-İsrail teröründen söz eden yok; başka çaresi, kaybedecek bir şeyi kalmamış zavallı gençlerin canlarını feda etmelerinden (bunun çirkin, nefret edilmesi gereken bir terör olduğundan) başka bir şey yazılmıyor, konuşulmuyor. Dünyanın en sakin, hoşgörülü, eğitimli, soğukkanlı insanının evi barkı, toprağı, ekmeği, suyu... haksız olarak elinden alınsa, bunu engellemek isteyen yakınları tankların altında ezilse, gözünün önünde sevdiklerine işkence edilse, "Niçin böyle yapıyorsunuz?" diyenlere, "Onlar hayvan, biz de onlara hayvan muamelesi yapıyoruz" cevabı verilse... o sakin, hoşgörülü... adam ne yapardı, nasıl davranırdı? Bu sorunun üzerinde düşünen var mı? Empati yaparak samimi cevap verenler ne derler acaba?!
Bu akan kanlar yerde kalmayacak, zalimler mutlaka bunun hesabını vereceklerdir. Kan ve zulüm üzerine kurulan binalarda huzur ve mutluluğun olmayacağı er geç görülecek, anlaşılacaktır.
Dini, dili, rengi... ne olursa olsun, insanı ve insanlığı sevenlerin, ABD-İsrail terörüne dur demek için ellerinden ne geliyorsa onu yapmalarının zamanı geçmek üzeredir!


 


Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Bu Kitapta:
Önceki Makale
Sonraki Makale
İçindekiler
Tarihe Göre:
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Bu Kitapta: Önceki Makale Sonraki Makale İçindekiler Tarihe Göre: Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi