HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Kur'an Dersleri
Diyanet İşleri Başkanı, ilköğretim okullarına, isteğe bağlı Kur'an dersleri konmasını teklif etmişti. Bu teklife çoğu olumlu olmak üzere tepkiler geldi, bana göre en olumsuz, ters, paranoik olanı T. Saylan'a ait. Sayın Saylan, "okullara Kur'an dersi koymanın laikliğe aykırı olduğunu, bunun, yeşil kuşak projesinin bir uygulamasından ibaret bulunduğunu, eğer böyle bir şeye teşebbüs edilirse birtakım çağdaş dernekler aracılığı ile karşı mücadele verip engelleyeceklerini" söylüyor.
Laiklik bu din karşıtı bay ve bayanların elinde Demokles'in kılıcı, hemen onu dile getirerek din özgürlüğünün ve dolayısıyla insan hakları ve demokrasinin gereği olan her teşebbüse, her talebe karşı çıkıyorlar. Bağnazca din karşıtlığı gözleri kör, kulakları sağır, kalpleri mühürlenmiş hâle getirince bu sözde aydınlar, çağdaş dünyadan, toplumlarından, halklarından kopuyor, kendilerine mahsus garip bir âlemde yaşıyorlar. Çağdaş dünyada isteğe bağlı din derslerinin serbest olduğunu, geniş ölçüde uygulandığını, laikliğe aykırı bulunmadığını, okulların bu ders için gün, saat ve hoca tahsis ettiğini bilmeyen yoktur (din karşıtı sözde aydınlar müstesna).
Bu bay ve bayanlar akıllarını, irticâ ve yeşil kuşak "komplo teorileri" ile bozmuş durumdalar; en masûm dindar istekleri bile onlara göre irticâdır, laikliğe aykırıdır, ülkede ve bölgede şerîata dayalı bir düzen kurmak isteyenlerin plânlı faâliyetleridir. Ama şunu bilmeleri gerekiyor ki, artık bu argümanlar, aldatmaca gerekçeler, istismarlar, samîmî olmayan çıkışlar sırıtıyor, tiksinti veriyor, kimseyi tatmin etmiyor.
Kur'an İslâm'ın temel kaynağıdır. Onu hem asıl dilinden ve metninden okumak, hem de meâlini ve tefsirini okuyarak içeriğini anlamak müslümanların (her çeşit müslümanın) başta gelen dîni ödevidir. Laik devlet, nüfusun büyük çoğunluğunun bu talebini görmezlikten gelemez ve herhangi bir gerekçe ile engelleyemez. Ya halkı serbest bırakır, dini ödevlerin gerekli kıldığı örgütlenmeye izin verir, sivil örgütler Kur'an ve din eğitimini de üstlenirler, yahut da okullarını, isteğe bağlı olarak bu öğrenime açar. Üçüncü bir şık mevcût değildir.
Bu bay ve bayanların alıştıkları ve bazan sonuç alarak cesaretlendikleri eylem tehditlerine gelince, milletini ve memleketini seven bir insan olarak hatırlatayım, asıl korkulması gereken milyonların tepkisi ve eylemidir; cehâlet ve gaflet yüzünden onları sokağa döktüğünüz zaman kıyâmet kopar ve toz dumana karışır, ülke zarar görür, dostlar üzülür, düşmanlar sevinir.
Okullarda isteğe bağlı Kur'an öğretimine karşı çıkan ve etrafına tehdit savuran bu bayanın, aynı zamanda YÖK üyesi olduğunu düşününce insanın aklına Bekri Mustafa'nın hikâyesi geliyor. Bilindiği gibi Bekri Mustafa akşamcıdır, namazla niyazla alâkası yoktur, buna rağmen öyle bir adam kıtlığı meydana gelir ki, onu Sultan Ahmed Camîî'ne imam yaparlar. Bir gün cenaze namazı kıldırması gerekir, bir ara tabuta yaklaşarak gizlice bir şeyler söyler, sonradan bir meraklı ne söylediğini sorunca şu cevabı verir: "Âhirete gittiğinde sana, dünyada ne var, ne yok diye sorarlarsa onlara 'Bekri Mustafa Sultan Ahmed Camîî'ne imam oldu' dersin, gerisini onlar anlar!"


 


Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Bu Kitapta:
Önceki Makale
Sonraki Makale
İçindekiler
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Bu Kitapta: Önceki Makale Sonraki Makale İçindekiler