HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


UTANDIRAN MANZARALAR
Anadolu'muzun güzel bir köyünde yaz tatilini geçirmekte olan eğitimci dostumuz, kızının başından geçenleri anlatıyor. Yirmi beş yılını Avustralya'da eğitim hizmetinde geçirmiş bulunan baba çocuklarının iyi bir eğitim almaları için elinden geleni yapmış, utandıran olayı yaşayan kızımız da iyi yetişmiş, orta ve yüksek öğrenimini Avustralya'da yapmış, mükemmel İngilizcesi var, değerlerine ve geleneklerine bağlı, ülkesinde hizmet vermek istiyor; ancak önemli bazı kusurları da var; namazında, niyazında ve başı kapalı. Baba kız elele vererek Türkiye'de hizmet vereceği bir yer aramaya koyuluyorlar, devlet daireleri "başını açmalı" diyorlar, birkaç özel liseye (koleje) başvuruyorlar, onlar da "durumun nezaketinden dolayı başını açmazsa iş veremeyeceklerini" bildiriyorlar. Baba tanıdığı bir ilahiyat hocası/yöneticisine başvuruyor, o da "açsın, hizmet etsin, bugün böyle gerekiyor, günahı benim olsun" diyor. Baba nihai kararı kızına bırakıyor. Aradan birkaç gün geçiyor, kızcağız, oturma hakkının bulunduğu Avustralya'ya uçuyor ve oradan babasına telefon açarak şunları söylüyor: "Babacığım, siz bize hiçbir baskı yapmadınız, yalnızca İslâm'ı öğrettiniz, ben kendi anlayışım ve tercihimle tesettüre (İslâmî örtünme kuralına) uydum, hayatımı böyle geçirmeye karar verdim, ülkem beni böyle kabul etseydi bütün birikimim ve samimiyetimle milletime hizmet verecektim, kabul etmediler, başımı açmamı istediler, bunu her şeyden önce insanlık onuruma aykırı buldum, Avustralya'ya döner dönmez devlet liselerine başvurdum ve kabul edildim, burada bir süre öğretmenlik yapacağım, beni hoşgör..."
Kızımız babasına, bir milyondan fazla trajı bulunan bir gazeteden bir kupür gönderiyor, kupürde başı örtülü bir kız var, kızın öğrenim görmek üzere üniversitelerine başvurabileceği birçok ülke sıralanmış, herbirine bir ok gönderilmiş, bütün ülkelerde öğrenim yolu açık, yalnızca Türkiye'ye yönelen okun ucu kapalı; "Bu ülke, bu kızı üniversitesine almaz" diye yazılmış.
Türkiye yıllardan beri ihracatta önemli bir mesafe kaydedemiyor, ekonomisi yerinde sayıyor, hatta geri gidiyor, ancak beyin göçünde (ihracında) dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi olma konumunu sürdürüyor, kimi para için, kimi özgür bir bilim ortamı bulmak için, kimileri ülkemizi sevdiremediğimiz, milletimize bağlayamadığımız için kimileri de inancına göre yaşamak için o güzel beyinleri ile yabancı ülkelere gidiyor, onların bilim, kültür ve maddi zenginliklerine katkılarda bulunuyorlar. Gözlerini bağnazlığın kör ettiği, sağlıklı düşünme kabiliyetlerini irtica vehminin veya menfaat hırsının dümura uğrattığı bir kısım siyasetçiler, bürokratlar, medya ve sermaye mensupları ise ülkemiz her dakika kan kaybederken, yanlış politikalar ve değerlendirmeler yüzünden yabancılara kanımızı ve beynimizi peşkeş çekiyorlar. Allah kalan beyinlere sağlık versin!
Bu gerçek hayat hikayesini, geçenlerde kendisi ile tartıştığımız bir başka ilahiyat hocasına ithaf ediyorum. Ben "Türkiye'de inancına göre yaşamak isteyenlere baskı yapılıyor, birçok temel haklardan yoksun bırakılıyorlar, bunu kınamalıyız..." dediğim zaman şiddetle tepki göstermiş, böyle şeylerin olmadığını, ülkemizin diğer İslâm ülkelerine nisbetle çok iyi durumda olduğunu söylemişti. "Dayağı kabullendirmek için idamla tehdit" uygulamasını andıran bu mantık sahibine gerekli cevap tarafımızdan verilmişti, yukarıdaki hikaye de cevabımızın zeylidir.


 


Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Bu Kitapta:
Önceki Makale
Sonraki Makale
İçindekiler
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Bu Kitapta: Önceki Makale Sonraki Makale İçindekiler