HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Altın ticareti

Altın işiyle uğraşıyoruz. Artık günümüz ticari hayatında kredi kartı, vazgeçilmez bir unsur oldu. Biz şu anda kredi kartı ile satış yapıyoruz. Paramızı peşin çektiğimiz için bankanın istediği komisyonu, müşterimize söylüyoruz ve biz komisyonsuz net paramızı alıyoruz.
Özellikle son 6 aydan bu yana, kredi kartıyla taksitli, altın satışı da yapılmaya başlandı. Şu anda 70 dükkanlık çarşımızda %90 ı taksitli altın satıyor. Yapılan muamele söyle: Müşteri kredi kartını isteğine göre 3-6-9-12 gibi vadelerle çekim yaptırıyor. Biz müşteriyi bankaların istediği komisyondan haberdar ediyoruz. Müşteri de bunu kabul ediyor. Mesela 6 aylık taksit isteyen müşteriye, pos makinası aylık ne kadar ödeyeceğini o anda gösteriyor. Biz, altının peşin fiyatı ne ise ertesi gün bankadan sadece bunu alıyoruz. Bankanın uyguladığı taksit farkı, müşteriyle banka arasında kalıyor. Bu uygulamada bir problem var mı?

Bankaların verdiği kredi kartları bu kartlarla alış veriş yapanlara bankanın kefil ve vekil olduğunu ifade ediyor; kefildir, müşteri ödemese de ödeyecek, vekildir müşteri adına para ödüyor ve sonra bunu müşteriden alıyor. Bu durumda bankanın veya ÖFK'nın, vekaleten yaptığı işlem dolayısıyla bir ücret (komisyon vb.) alması hakkı oluyor, meşru oluyor. Siz peşin parayla altın satıyorsunuz, banka müşteri adına ödeme yapıyor, müşteriden hem altın bedelini hem de hizmet bedelini tahsil ediyor. Bankanın müşteri adına ödediğini, müşterinin isteği üzerine krediye çevirmesi, taksitlendirmesi ve bundan da faiz alması, altını satıp parasını peşin alan sarrafı ilgilendirmez (onun muamelesini ifsad etmez). Olay böyle görülürse sakınca olmaz; Allahu a'lem.



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Bu Kitapta:
Önceki Başlık
Sonraki Başlık
İçindekiler
Kelime İndeksi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Bu Kitapta: Önceki Başlık Sonraki Başlık İçindekiler Kelime İndeksi