HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 

Soru-(428) Kadın-erkek ilişkisi

Kadın-erkek ilişkisi

Uluslararası Genç Derneği'nin genç kızlara yönelik çalışmalarını takdir ve destek ile karşılıyorum.
Sevgili Peygamberimiz (s.a.)in oluşturduğu örnek toplulukta (ümmet örneğinde) kadınlar, edep, iffet ve vakar içinde, erkeklerin de bulunduğu topluluklara katılırlar, savaş, sefer, hac, umre, düğün, dernek, karşılama, tedavi, ev işleri, eğitim ve öğretim gibi faaliyetlerin içinde bulunurlardı. Peygamberimizin şu fani dünyada sevdiği varlıklardan biri de kadınlardı. Genç kızların isteklerini, yaşlarının gereği olan durumlarını göz önüne alır, alınmasını isterdi. Genç eşi Hz. Aişe ile koşu yaptı, onu folklor gösterisini seyretmeye götürdü, bayram günü genç kızların ona tef çalıp şarkı söylemelerine izin verdi... Kadınların evde ve dışarıda, kabiliyet ve güçlerine göre aile ve cemiyet hayatına katkı yapmalarını isterdi.
Ne yazık ki, daha sonra fitne (cinsel arzuya dayalı günah işleme ihtimali) yüzünden kadın evine hapsedildi, Hz. Peygamber'in açtığı çığır devam ettirilemedi. Erkekler, işlerine gelen bazı rivayetleri kullanarak kadınlar üzerinde tam bir sulta kurdular ve adeta onları köleleştirdiler.
Kadınlarımız için en uygun yol ve yöntem Hz. Peygamber'in uyguladığı yol ve yöntemdir; bugünkü sınırsız eşitlik ve hürriyet de, dünkü mutlak ayırma da sünnete aykırıdır.
Derneğinizin, o kutlu çığırı açmak ve yaymak için çalıştığını ve mesafe katettiğini düşünüyor ve ilgilileri tebrik ediyorum



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Soru
Sonraki Soru
Bütün Soruları Listele
Bütün Soru Konularını Listele
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Soru Sonraki Soru Bütün Soruları Listele Bütün Soru Konularını Listele