HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Arkasında bir hinlik olmasın da!

Medyaya düşen bir habere göre Brave New Foundation tarafından hazırlanan bir video klipte Hıristiyan ve Yahudi din adamları, insansız hava araçlarının kullanımını dini değerler açısından "uzaktan kontrollü suikast" olarak nitelendiriyor. Bir rahip "İnsana teslim olma şansı tanımadan öldürme fikrine kurgulanmış. Bu Hz. İsa'nın öğretilerine tamamen aykırı" diyor. Rahip ve hahamlar tarafından bu araçların, Roma ve Katolik kiliselerinin "Haklı Savaş Teorisi" prensiplerine uygun olmadığı da ifade ediliyor. Din adamları teoriye göre savaşın son çare olarak görülmesi ve bu yolun tercih edildikten sonra da iyi niyetle yürütülmesinin şart olduğuna dikkat çekiyor.

Bu haberi okuyunca aklımdan geçenleri not etmek istedim:

Demek ki, Hristiyanlık'ta "bir yanağına vurana diğerini çevirmek" değil veya bunun yanında "haklı savaş teorisi" varmış.

İnsana teslim olma şansı tanımadan öldürmek dine aykırı imiş. Bu -eğer onlarda varsa- yalnızca Yahudilik ve Hristiyanlığa mahsus bir kural değil; İslam'a göre de suçlu yakalanır, muhakeme edilir ve ancak hakim kararı ile cezaya mahkum olur. Asker veya sivil şahıslar bir kimseyi veya grubu kendi başlarına ölüme mahkum edip infaz edemezler.

Savaş son çare imiş. Evet İslam'da da barış esas, savaş son çaredir. Tarihi uygulamaya bakıldığında Hristiyanların son çare olarak değil, ilk çare olarak savaşa, baskına, talana, katliama kalkıştıkları, Hristiyanlığı yaymak, İslam'ı ve Müslümanları yok etmek ve ülkeleri soyup soğana çevirmek için haçlı seferleri düzenledikleri görülmektedir. Acaba o zaman bu doktrine esas teşkil eden İncil ayetleri henüz gökten nazil olmamış mı idi.

Sonradan fıkıh kuralları (kanunlar) içinde yer alan Peygamberimiz'in kesin talimatı şöyle idi:

Müslümanlar, düşman bir topluluğun saldırısından ve kötülük etmesinden güvende olmak veya o topluluk içinde uygulanan bir zulmü, özellikle din yüzünden baskıyı kaldırmak için bir askeri hareket düzenlediklerinde önce düşmanı uyarırlar, Müslüman olmaya davet ederler, eğer düşman bunu kabul etmezse iki taraf için güvenliği sağlayacak şartlarla bir barışa davet ederler, düşman bunu da kabul etmezse savaş zorunlu hale gelmiş olur ve yapılır. Savaşta mabetlere, din adamlarına, yaşlılara, kadın ve çocuklara, işinde gücünde olan masum insanlara, hayvanlara ve bitkilere -zaruret dışında- zarar verilmez. İslam tarihinde genellikle bu kurallar uygulanmıştır.

Yahudi ve Hristiyanlar da uyguladılar mı acaba?

Geçmişi bir yana bırakalım, bu hahamlar ve rahipler, Rusya'nın Çeçenlere, Hinduların Müslümanlara, İsrail Yahudilerinin Filistinlilere, Nusayrî Esed'in kendi halkına ve Sünnîlere, Fransızların milli çıkarları için Afrikalılara... yaptıklarını görmüyorlar mı? "Zorunlu savaş teorisine" bunların tamamı uygun da yalnızca Obama'nın insansız hava uçakları mı uygunsuz. Bunların yaptığı ve yaptırdığı suikastların hesabı niçin sorulmaz?

Papa mahkumların ayaklarını yıkayıp öpüyor, bazı Hristiyan ve Yahudi din adamları insansız hava araçları sebebiyle Obama'ya çatıyor; bütün bunların arkasında samimi duygu ve düşüncelerin dışında bazı amaçlar ve hinlikler yoktur inşaallah!

31.03.2013



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi