HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Zulüm ve Densizlik

Çağımızın yüz akı, insanlığın unutulmakta olan hasletlerinin temsilcisi, fedâkâr, güzel insanlara geçmiş olsun, gazaları mübarek olsun, yaralılara acil şifalar diliyorum, şehidlere Allah'ın vaad ettiği eşsiz nimetler zaten hazırdır, Allah şefaatlerine nail kılsın!

Şeytana "Niçin kötülük yapıyorsun, insanları saptırıyorsun" diye sorulsa "Bu benim işim, ne bekliyordunuz yani" diye cevap verecektir.

Siyonist İsrail için de "Şöyle zalim, böyle alçak, şu kadar kötü, yaptığı böylesine hukuk dışı, yanlış..." demenin pek anlamı yok, o bunu devamlı yapıyor; çünkü bazılarına karşı kendi gücüne, bazılarına karşı da hamisi ABD'nin gücüne ve yardımına güveniyor (Şu halde bizim ve mazlumların daha güçlü olmamız gerekiyor).

Onu durdurmanın, kötülüklerine bir son vermenin en etkili çaresi ABD'nin İsrail'i himaye etmekten vazgeçmesidir ki, bunun da şimdilik muhtemel olmadığı görülüyor.

ABD'nin tavrı ve tutumuna gerekçeler sıralanıyor, ülkede ve dünyada çok güçlü olduğu söylenen Siyonist-yahudi lobisinden söz ediliyor. Bunlar doğru olabilir, ama hiçbir ülke sırf lobi sebebiyle kendi halkına zarar verecek bir tutumu benimseyemez. Bu büzden ben, İsrail'i himaye etmekte ABD'nin ne gibi menfaatleri var" sorusuna ciddi olarak cevap aranması gerekir diyorum. Bir cevap denemesi olarak (bunu erbabına sorulmuş bir soru gibi de alabilirsiniz) şunu düşünüyorum: ABD Ortadoğu'da, kendi insiyatifi dışında bir barış istemiyor; çünkü böyle bir barış Ortadoğu halklarının birleşmesi, kendi çıkarlarına ve değerlerine sahip çıkması, gerçek manada bağımsızlık yolunda ilerlemesi ve dünyada yeni bir güç unsurunun oluşması, ABD'nin oralarda istediği gibi at oynatma imkanını kaybetmesi sonucunu verecektir.

Eğer bu yorum doğru ise İslam ülkelerinin, yalnızca İsrail ile değil, ABD ile de ilişkilerini gözden geçirmesi gerekiyor.

Yazının başlığına gelelim:

Bir ülkenin başına böyle bir felaket geldiğinde çirkin siyaset bir yana bırakılmalı ve milli birlik kendini hissettirmelidir. Muvafık muhalif herkesten aynı ses çıkmalı, aynı tavır benimsenmelidir. Buna rağmen bir muhalefet sözcüsünün ilk gün yaptığı bir konuşmayı ibretlik olarak sunuyorum. Şöyle diyor: "İktidar bu olanları önceden görmeli ve gemilere izin vermemeli idi!".

Bu cümleyi açalım:

İsrail Gazze'ye abluka uyguluyor, amacı Filistin halkının ya açlık ve hastalıktan kırılması veya teslim olmasıdır. Buna rağmen Filistin halkına sivil yardımları da hükumetler engellemelidir; çünkü İsrail bunlara da engel olur, yardım götürenlere zarar verir...

Evet, yukarıdaki cümlenin açılımı budur ve bu sözü sarf eden kişiyi insafa ve sağduyuya davet ediyorum!

Evet olanlardan acı duyuyoruz, ama bir de kazanımlara bakalım. Mazlum Filistin halkının acınası durumuna bundan daha canlı bir şekilde dünyanın dikkatini çekmek ve Filistinlilerin yanında, İsrail'in karşısında yer alan ülke sayısını çoğaltmak nasıl mümkün olabilirdi!!!

Mazlumun yanında, zalime karşı olmanın daima riski vardır; fazilet bu riske rağmen o şerefli tavrın ve tutumun sahibi olmaktır.

03.06.2010



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi