HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Filistinlilerin feryadı

Bir âyete göre "Allah, bütün varlık alemlerinde zerre kadar zulme razı değildir (3/108). Müslümanların misyonu, yeryüzünden zulmü kaldırmak, adaleti hakim kılmaktır. Cihadın da nihai amacı budur.

İsrail'in Filistin'de yaptığı hukuk, ahlak ve vicdana sığmayan faaliyetlerini tasvip edebilmek için insanın, insanlıktan çıkması gerekir.

Dünyanın bütün ülkeleri ve halkları, içlerinde Filistin halkının da bulunduğu bütün mazlum halkların yanında yer alıp zulme son vermedikçe olup bitenden sorumludurlar.

İşte size Filistin'den bir mektup daha:

"...Gazze'deki durum bu sefer daha vahim ve daha tehlikeli. Geçen sefer insanlar öldürme ile tehdit ediliyordu bu sefer insanlar öldürülüyor, insanlık öldürülüyor, çocuklar yanıp kül oluyor. 10 günlük bir çocuk babasının uzun zamandır beklediği ilk erkek çocuğu... Hatta camideki cemaate tatlı dağıtmış ve eve dönmüş, döner dönmez eve 3 tane dinsiz, gâvur füze inmiş ve evi yerle bir etti. İçindeki adam, çocuğu, 2 tane ablası şehit yükseldi (düşmedi)...

Hayrettin Abi, o kadar vahşi bir durum ki, anlatılamaz... Bu mektubumu yazmadan hemen öncesi bir cami bombalandı, içinden 6 şehit ve 16 yaralı çıktı. Onlarca ev yıkıldı ve yerle bir oldu. Ambulanslara ateş açıldı, içindeki acil yardım ekibinden birisi şehit oldu. Şehitler çoooook, ama çoook. 18 saat içerisinde 62 şehit verdik ve 150 yaralımız var.

Bize diyorlar ki siz füze atıyorsunuz onun için sizi öldürüyorlar. Ben diyorum ki, biz bugün ya da dün başlamadık bu eziyyeti çekmeye, bu zulmü görmeye, biz 1948 işgalinden bu yana her zaman ve her gün bu zulmü gördük ve özellikle son 5 yılda beş bine yakın şehit verdik ..ve bunun için biz şerefli ve izzetli bir halk olarak elimizden geleni yaptık ve kendimizi savunmaya çalıştık ve ben eminim siz sevdiğim Türk halkı olarak bizim gördüklerimizi görseydiniz aynısının yapacaktınız. Hatta ABD başı olan zalim BUSH bile dedi ki "Benim topraklarım işgal altında olursa ben de silahı alıp direnirim".

Sevgili Hayrettin bey, biz sevgili Türk halkından yanımızda olmasını temenni ediyoruz; bu halk her zaman nerede mazlum bir Müslüman gördüyse onun yanında olmuştur. Çeçenistan, Bosna ve Hersek, Afganistan, Doğu Türkistan ve hatta Filistin... Ve bugün sizi çağırıyorum, lütfen bizim feryadımızı duydunuz mu? Bu kadar ölüm yetiyor mu? Yoksa bu kadar daha ölmesi lazim ki duyabilmeniz için... Biz dünyanın en acımasız ve merhametsiz işgalinin ateşi altında kaldık. Gazze'nin nüfusu 1.5 milyon ve alanı 365 Km. kare ve dünyanın askeri yönden 5. devletin işgali altında kalmış.

Onun için lütfen sesimizi dünyaya ulaştırın ve Türkiye'nin İsrail ile olan ilişkisini kullanarak bize karşı uygulanan bu soykırıma dur desin, yoksa bu ilişkiyi kessin...

Saygılarla"

Eng. Moin Naim

Head Of Resource Development Unit

Community College of Applied Science & Technology (CCAST)

www.ccast.edu.ps

P.O. Box 1415 Gaza, Palestine

Tel: +(970) 8 2868999 ext. 385

Personal Mobile: +(970) 599 99 37 25

06.03.2008



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi