HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Sınır ötesi harekât

İşin vahameti ve engellenme gereği bakımından bir kişinin öldürülmesi ile bin kişinin öldürülmesi arasında fark yoktur. İçeriye ve dışarıya karşı güvenliğimizi sağlayan güvenlik güçleri içinden bir kişi (asker, polis, jandarma...) bile canını kaybetse veya yara alsa içimizin sızlaması, aynı zamanda "Bu zorunlu muydu, önlenemez miydi, bundan sonra ne yapmalı?" gibi soruları sormamız gerekir. Vazife gereği kaçınılmaz olan kayıplar karşısında derinden acı duymakla beraber işin tabiatı icabı bunun daima beklenir bir sonuç olduğunu da unutmayalım.

İçeride ve dışarıda, bu akan kanı durdurmak için bir şeyler yapabilecek oldukları halde yapmayanlar ülke ve insanlık düşmanıdırlar, insanlıktan çıkmış canavarlardır. Öte yandan yapmamakla yapamamayı birbirinden ayırmak gerekiyor.

"PKK terörünü bitirmek için ne yapmalı?" sorusuna iyi niyetli cevaplar birden fazla.

Bazılarına göre, sonucu ne olursa olsun artık hesabı kitabı bırakarak derhal sınır ötesi harekât yapılmalı.

Bazılarına göre ise düşmanın istediği tam da budur; tahriklerin amacı Türkiye'yi Irak bataklığına sokmak, bunun sonuçlarından biri olarak da ülkemizde yoluna girmek üzere olan normalleşmeyi engellemektir.

Birinci tezi savunanlar, sınır ötesi harekâtın terörü sona erdireceğini iddia etmiyorlar; bunun faydasının dünya kamuoyuna kararlılığımızı bildirmekten ibaret olacağını ifade ediyorlar. Eğer faydası bu ise, sonu belirsiz maceralara girmeden "dünyaya kararlılığımızı bildirmenin" başka yolları da düşünülmelidir.

Ana muhalefet lideri İran'ı örnek gösteriyor ve "onlar olsa derhal sınır ötesi harekâta girişirlerdi" diyor; sanki İran'ın yaptığı bir sonuç almış ve sanki biz onun yaptığını defalarca yapmamışız gibi (Bugüne kadar Kuzey Irak'a 24 kere girmişiz.)

Eğer iddia edildiği gibi Kuzey Irak'taki Kürt yönetimi ve/veya ABD, PKK terörüne destek veriyorsa, onu bize karşı bir koz olarak kullanıyorlarsa bu iki desteği ortadan kaldırmadan (bataklığı kurutmadan) sinek öldürmek için tank ve top kullanmanın ne faydası olur!

Eğer içimizdeki bütün Kürtler olmasa bile bir kısmı, amaçlarına ulaşmak için PKK'yı destekliyorlarsa bu desteği bir şekilde çözmeden içeride PKK'yı nasıl bitireceğiz?

Dünyanın birçok yerinde siyasi amaçlı terör hareketleri var ve bunlar yıllardır sürüp gitmekte. Çaresi bugünden yarına bulunamıyor. Asgariye indirmek için gerekli her türlü tedbiri alarak yolumuza devam etmemiz gerekiyor.

Faydası kesin gibi duran tedbirler arasında şunları öne çıkıyor:

1. PKK terörü ile Kürtlerin masum ve haklı taleplerini birbirinden ayırmak. İkincisinin üzerine iyi niyetle eğilerek büyük bir Kürt kitlesini terörle mücadelede yanımıza almak.

2. Akıllı ve basiretli bir dış politika ile terörün dış desteklerini bertaraf etmeye çalışmak.

3. Canımız acısa da duyguya yenilerek yanlış yapmamak, tuzağa düşmemek.

11.10.2007



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi