HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Muhalefet ve husumet

Ülkemizde kısa bir süre önce bütün dünyaya örnek olacak düzen ve kalitede bir seçim yapıldı, millî irade bir partiyi iktidara getirdi ve diğer partilere de muhalefet görevi verdi.

Demokratik ahlâk ve teamüle göre -seçim propagandaları sırasında da olmaması gerekirken yapılan ve ahlâka sığmayan- hakaret, iftira, abartma, yalan gibi söz ve davranışlara artık son verilmesi ve ülke menfaatine uygun bir muhalefet performansının ortaya konması gerekiyor. Bunun da özeti, iktidarın doğru ve iyi yaptıklarını takdir etmek, desteklemek, yanlış ve zararlı olan karar ve icraatını tenkit etmek; doğru olanı göstermek/söylemek, gerekince uyarı görevini yerine getirmektir.

Halk haklı olarak böyle bir beklenti içindeyken, muhalefetin son günlerde yaptıkları ise hiç de iç açıcı gözükmüyor.

Yine kriz çıkarma tehditleri var. Görüşme talepleri reddediliyor, uzanan eller geri çeviriliyor, bununla öğünülüyor, karşıda dini, dili, tarihi, temel değerleri bir olan, aynı ülkenin seçilmiş ve bu mânâda seçkin vatandaşları değil de ateşkes yapmış düşman kamplarının mensupları varmış gibi davranılıyor. Tepedeki bu tutum ve davranış tabana daha kötü olarak yansıyor, vatandaşlar düşman kamplara bölünmenin eşiğine yaklaştırılıyor. Bu yapılanın adına demokratik muhalefet diyenler varsa kesin olarak yanılıyorlar; çünkü bunun adı muhalefet değil, düşmanlıktır, husumettir.

Aklı başında, ülkesini seven bir kimsenin bu duruma rıza göstermesi kesinlikle düşünülemez. Böyle bir muhalefet, bunu yapana oy ve sempati kazandırmaz.

Lütfen entrika üreten zekâmızın (buna akıl diyemedim) yanında, vicdanımızı ve sağduyumuzu da kullanalım!

16.08.2007



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi