HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Faiz ve ihtiyaç

Zamanımızda insanlara hakim olan maddecilik, faydacılık, köşe dönmecilik, bencillik ortamında az bir maaşla emekli olan, emekli ikramiyesi de enflasyon sebebiyle her saat eriyen bir emeklinin hem parasının değerini koruması hem de geçimini sağlayabilmesi için ne yapması gerektiğini soruyor, bankaya yatırarak faiz almasının caiz olup olmadığını da öğrenmek istiyorsunuz.
İslâmın faizi yasaklamasının sebeplerinin başında elinde parası olanların, yoksulları sömürmesini önlemek geliyor. Enflasyonun sebepleri içinde de faizciliğin çok önemli bir payı vardır. Bu sebeple asıl çare ülke ekonomisinden faizi sürmek ve ictimâî adâleti temin edecek bir siyasî, sosyal ve ekonomik düzen kurmaktır. Müslümanlar bu düzeni kurmak için çalışırken sizin bahsettiğiniz durumda olanlar paralarını öncelikle helal yoldan, kâr-zarar ortaklığı şartıyla çalışan kurumlara yatırmalıdır. Bu olmazsa değeri azalmayan, hatta artan madenlere veya taşınmaza yatırmalıdır, bu da olmazsa ve elindeki para bitince geçime muhtaç hale geleceği anlaşılırsa ancak bu takdirde banka faizine müracaat edebilir.


 


Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Bu Kitapta:
Önceki Başlık
Sonraki Başlık
İçindekiler
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Bu Kitapta: Önceki Başlık Sonraki Başlık İçindekiler