HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Liderleri Dinlerken
Siyasi partilerin başkanlarını dinlerken -nereyi açsanız onlar çıkıyor, dinlememek ne mümkün!- iki guruba ayrıldıklarını gördüm: Muhafazakârlar, değişimciler. Bu terimleri okuduğunuzda hemen birincisinin içine RP'yi yerleştirmiş olabilirsiniz; halbuki bana göre Refah ve YDH ikinci guruba, diğerleri ise birinci guruba giriyorlar. Muhafazakârların her biri banka, ancak her biri kendisinin Osmanlı Bankası olduğunu iddia ediyor! İdeolojileri, hedefleri; sosyal, siyasî, ekonomik... programları arasındaki fark yüzeyde, önceliklerde, üslupta; sistemin dışına çıkmadıkları gibi sistemin ileri temsilcilerinin de gerisinde kalıyorlar; muhafazakârlıkları da buradan geliyor. Buna rağmen aralarındaki farkları ve kadrolarını öne sürerek daha seviyeli konuşmalar ve tartışmalar yapabilirlerdi. Bunu yapacak yerde sövüşmeyi, karalamayı, şovu, durumu kurtarmayı, yalanı doğru gibi söylemeyi, kandırmayı tercih ediyorlar. Bazen dozu o kadar kaçırıyorlar ki, belli bir yaştan küçük olanların dinlemelerinde ve izlemelerinde sakınca görüyoruz.
Diğer gurupta konuşanların aralarında önemli, ilkeye ait, sistem bazında farkları var; ancak birisi (RP) bütün Batı dünyasının benimsediği ve uyguladığı sisteme karşı çıktığı ve alternatif bir sistem ileri sürmeye çalıştığı için değişmecidir; diğeri ise karşı gurubun tabulaştırdığı, kutsallaştırdığı kadim sistem unsurlarını yıkmak ve ileri temsillerine göre yenilemek istediği için değişmecidir.
Gönül ister ki liderler, sokak kavgası yapacak, sen ben davası güdecek yerde sistemi ve alternatifini tartışsınlar, önemli memleket meselelerinin çözülmesi, halkın ihtiyaçlarının karşılanması ve yüksek hedeflerin yakalanabilmesi bakımından hangi sistemin daha uygun olduğunu araştırsınlar, peşin hükümlerden uzak olarak verileri ve fikirleri değerlendirsinler! Ama bu gidişle gönüller daha çok isteyip duracağa benziyor.


 


Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Bu Kitapta:
Önceki Makale
Sonraki Makale
İçindekiler
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Bu Kitapta: Önceki Makale Sonraki Makale İçindekiler