HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Ayrılıyor muyuz?
Vedalaşma, veda konuşması ve yazısı, ayrılanlar içindir. Sevgili öğrecilerim, İslâmı öğrenme ve yaşama cehdinde bir müddet beraber olduğumuz dünya ve ahiret kardeşlerim, biz ayrılıyor muyuz, beraberliğimiz bitti mi, bundan böyle her birimiz kendi yoluna mı gidecek? Hayır, elbette hayır! Biz ezel bezminde birbirimize yakın düştük, bu dünya hayatında bu sebeple kolayca tanıştık ve birbirimize ısındık, aynı iman, hayat tarzı ve dâvâ bizi birbirimize kardeş kıldı. Büyük Örneğimiz, bu mânâda ölümsüz Rehberimiz (s.a.) tebliğ ettiği Kur'an'da ve onu yaşayarak bize sunduğu örnek hayatta dünyaya niçin geldiğimizi, ne yapacağımızı, neyi başarmaya çalışacağımızı açık açık anlattı ve gösterdi. Tahsil yıllarımızda bunları öğrenmeye çalıştık, öğrenme ve öğrendiğimizi yaşama cehdimiz ömrümüzün sonuna kadar devam edecek. Belli bir merhaleye geldik, artık omuzlarımıza tebliğ vazifesi yüklendi. Muhammedî ordunun birer neferi, Rahmet Peygamberi'nin rahmet müjdesini taşıyan birer postacı gibi, bizi dört gözle bekleyen veya susuzluktan yandığı halde onu bulamadığı için şaşkınlık içinde sağa sola yönelen insanlara gideceğiz, "Bir"den ve birliğimizden güç alarak, gerektikçe iletişim kurup yeniden güç kazanarak bu kutsal vazifeyi (İslâmı yaşayarak ve anlatarak tebliğ etme, İslâm öğretim ve eğitimi yapma görevini) ifa etmeye çalışacağız. Daha önce doğum yerlerimiz, ailelerimiz farklı olduğu halde aynı şeyi yaşamak üzere öğrenmek için bir araya geldiğimiz kurumlarda aile olmuştuk, aramızda kardeşlik oluşturmuştuk, şimdi de bu aileye mensubiyet şuuru içinde aldığımız vazifeyi ifaya, bizden bekleneni yapmaya gidiyoruz. Tahsil yıllarınızda ben evimde iken sizin fakültede veya meskeninizde okuyarak yetişmeye çalıştığınızı düşünüyor, hayali olarak kendimi aranızda hissediyordum. Şimdi ise ülkenin doğusundan batısına yayılmış binlerce benzeriniz içinde sizleri İslâm hizmetinde düşünecek ve kendimi de bir nefer (veya subay) olarak aranızda hissedeceğim. Duygu, bilgi, yardım alış-verişimiz devam edecek, bunun için mümkün olan bütün vasıtaları kullanacağız.
Hasılı ayrılmıyoruz, aileyi terketmiyoruz, birbirimizi unutmak üzere aramıza mesafeler koymuyoruz. Her an birliğimizi hissederek, ilişki ve iletişimi devam ettirerek bir kovandan çiçeklere doğru uçan arılar gibi etrafa yayılıyoruz, ballar balını bulmak ve onu muhtaç olanlara ulaştırmak için dağılıyoruz; fakat biz, buraya dönsek de, dönmesek de bir kovanın arılarıyız ve arıbeyimize bağlıyız; birbirine böyle bağlı olanlar için ayrılmak ve vedalaşmak yoktur.


 


Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Bu Kitapta:
Önceki Makale
Sonraki Makale
İçindekiler
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Bu Kitapta: Önceki Makale Sonraki Makale İçindekiler