HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


İntihar eylemi

Filistin'deki intihar saldırıları hakkındaki görüşleriniz nedir hocam? Masum insanların bundan dolayı can verdiği düşünüldüğünde bu olaylara nasıl bakmalıyız? Her ne kadar Filistinli kardeşlerimizin amacı masum insanları öldürmek olmasa da zulme karşı yürütülen bir mücadeleyi helal yollardan yapmak doğru değil mi?

Filistin'de bulunan ve intihar eylemi yapanlar başka bir çare bulunmadığı, toptan yok olmaktansa az zayiatla kurtulmanın tek yolunun bu olduğu, her bakımdan güçlü olan bir düşmana karşı -teslim olmayacaklarsa- başka türlü bir savaşım imkanına sahip olmadıkları kanaatinde iseler yaptıkları zarurete girer. (2002-2005 yılları arasında Filistin'de gelişen olaylar hakkında yazılmıştır*.)
(*)Site editörünün notu ve Hayrettin Karaman’ın ek açıklaması - 2016 Temmuz:
Editör: Yukarıdaki yorum Hayrettin Karaman tarafından 2002-2005 yılları arasında İsrail’in Filistin’e şiddetli saldırılar yaptığı ve çok sayıda Filistinli Müslümanın şehid olduğu bir zamanda yapılmıştır. 14.Temmuz.2016 tarihinde Fransa’da teröristler tarafından düzenlenen kamyonlu terör saldırısının insanlarda oluşturduğu infiali, kendileri için bir getiriye çevirmek isteyen bir kısım paralel (FETÖCÜ) twitter sahte hesapları bu yazıyı bağlamından koparıp paylaşarak Hayrettin Hocamız hakkında karalama kampanyası başlattılar (son birkaç yıl içinde sıkça yaptıkları gibi). Bunun üzerine site editörü olarak hocamızı durumdan haberdar ettik ve bu konuda bir açıklama yapmak isterler mi diye sorduk. Hocamız bize 16.Temmuz.2016 tarihinde gönderdiği cevap e-postasında bu yazı ile ilgili şunları ifade ettiler:
Hayrettin Karaman: Bu yazı 2002-2005 yılı şartlarında yazılmıştır. Mazlum Filistin halkından bazılarının intihar eylemine kalkışmalarının onlara göre nasıl meşru kabul edildiği konusunda bir yorumdur. Başka bir cümle kurulsa şöyle de denebilirdi: “... kanaatinde iseler yaptıklarını zarurete girdiği inancı ile yapıyorlar demektir.”
Benim görüşümü bilmek isteyenlere ifade edeyim: Amaç ne olursa olsun bir masumun kanını akıtmak cinayettir ve bir masumu öldüren bütün insanları öldürmüş gibi ağır bir cinayet işlemiş olur.



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Bu Kitapta:
Önceki Başlık
Sonraki Başlık
İçindekiler
Kelime İndeksi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Bu Kitapta: Önceki Başlık Sonraki Başlık İçindekiler Kelime İndeksi