HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 

Soru-(444) Kocası kötü davranan kadının boşanması

Kocası kötü davranan kadının boşanması

Soru:
Merhabalar, kocamı boşamak için bilgi arıyorum. İslami üsule göre 4 yıldır evliyiz. 3 yıldır evliliğimizin devamı için çaba sarfediyordum fakat şimdi dayanamıyorum. Eğer boşanırsam daha mutlu ve daha güvenli olurum. 2 aydır beni hiçbir şekilde ne arayıp ne de soruyor. Ona geçenlerde boşanma niyetimi mesaj ile bildirdim. Fakat ertesi gün onu aradığımda çoktan numarasını değiştirmişti. Eşim bana çok ağır hakaretler ediyor, fiziksel ve psikolojik olarak beni çok incitiyor. Beni öldüreceğini söylüyor. Hatta beni Türk olan ailesinin yanında çok fena bir şekilde dövdü ve insanların içerisinde de bunu sık sık yapıyor. Ondan ne bir çocuğum var ne de bir mülküm. Ondan her hangi bir başlık parası da almadım. Finansal olarak da beni hiç desteklemedi. Benden defalarca, işten para alamadığı için para istedi ve gördüm ki bütün harcamalarını giysi ve ayakkabılar üzerinde yapıyor. Onu gördüğümde artık çok fena oluyorum. Ve o olduğu zamanlarda da artık dışarıya birlikte çıkmıyoruz.
Ben İslamiyeti kabul ettim. Fakat adamdan nasıl kurtulacağımı bilemiyorum. Bu mesele ile ilgili bana bir tavsiye ya da yol gösterebilir misiniz? Allah razı olsun.

Cevap:
1. Mahkemeye başvurup eşinin -İslam hukukuna göre de kadının boşanmasına sebep teşkil eden- bu hata ve kusurlarını ispat ederek boşanırsanız dine göre de boşanmış sayılır.
2. Bu mümkün değilse veya (resmen evli değil iseniz) bunun yerine iki düzgün, dürüst, mümkün ise birisi kocanın ailesinden, diğeri mesela bir din görevlisi, bunları bulmak mümkün değilse işten anlayan iki müslüman hakem kılınır, hakemler kadının, bu evlilik içinde zulüm gördüğünü, kocanın vazifelerini yerine getirmediğini tespit ederlerse ayırmaya karar verirler ve bu kararla kadın boşanmış olur.



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Soru
Sonraki Soru
Bütün Soruları Listele
Bütün Soru Konularını Listele
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Soru Sonraki Soru Bütün Soruları Listele Bütün Soru Konularını Listele