HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 

Soru-(375) Aile hayatı ve iyi geçinmek (karı-koca ilişkileri hakkında)

Aile hayatı ve iyi geçinmek (karı-koca ilişkileri hakkında)

Aile hayatı karşılıklı sevgi, anlayış ve fedâkârlıkla yürür. Hep erkeğin dediği olmaz, böyle olursa kadın mutlu olamaz, bu yüzden erkeğe hakkı geçer. Kadın nafile ibadet yaparken kocasına karşı olan vazifelerini ihmal ederse buna koca izin vermeyebilir, ama verirse o da sevap kazanır. Vazifesini ihmal etmeden kadının yapacağı nafile ibadeti koca engelleyemez. Koca uyuyacak diye kadın onun yattığı saatte yatacaksa bunun tersi de olmalıdır; halbuki kocalar bunu hep tek taraflı düşünüyorlar. Kocanın uykusu bu kadar hassas ise bir odada veya farklı odalarda ayrı yataklarda yatabilirler, kadın robot gibi kullanılamaz.
Bir konu ile ilgili bütün ayet ve hadisleri bir arada değerlendirmek gerekir. Mesela çocuğun anne ve babasına karşı vazifelerinden bahseden ayetlere ve hadislere bakarak "peki niye anne babanın çocuğuna karşı vazifesi yok" demek doğru değildir; onların da vazifeleri var ve bu konuda da naslar var.
Koca karısına haksızlık ederse, baskı yaparsa bu da meşru değil ve bu durumda kadının da hakları var; bu konuda da ayetler ve hadisler var. Kocanın meşru, makul emirlerine, isteklerine mazereti olmadan, mesela cinselliğini istismar ederek istediğini elde etmek için direnen kadın da hatalıdır, bunun yapılmamasını isteyen hadise niçin itiraz edelim.



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Soru
Sonraki Soru
Bütün Soruları Listele
Bütün Soru Konularını Listele
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Soru Sonraki Soru Bütün Soruları Listele Bütün Soru Konularını Listele