HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


İşte bizim kadınımız (Meridyen Derneği) [VII. Hadis ve Sîret Araştırmaları Ödül Töreni]

16 Aralık Cumartesi günü sevgili Cumhurbaşkanı'mızın da teşrifleriyle Meridyen Derneği’nin ödül törenini(*) idrak ettik.

Bu Meridyen Derneği, İslam kadınının neler yapabileceğinin, hangi güzel, faydalı ve muhteşem faaliyetleri başarabileceğinin gözle görülür elle tutulur örneğidir. Bu derneği kuran, bir ibadet bilinciyle büyük işler başaran, çok yararlı ve büyük eserleri hayata sunan... kurucularını, çalışanlarını ve destek verenlerini canı gönülden tebrik ediyor, “Allah razı olsun, iyi ki, sizi de yaratmış” diyorum.

Dernek, sosyal bilimler alanında akademik çalışma yapanları desteklemek ve Peygamber Efendimiz'i (s. a.) çeşitli seviyelerde, çağın diliyle ülkeye ve dünyaya doğru tanıtmak amacıyla kurulmuştu. Kısa bir süre içinde amacını büyük ölçüde gerçekleştirdi ve azimle, heyecanla, özveri ile yolculuğuna devam ediyor.

İnternetten sitelerine girerek bu nimetten istifade etmelerini herkese tavsiye ediyorum.

Gelelim törenden nakledeceğim kısımlara:

Cumhurbaşkanı'mızın nefis konuşmasını bulup okumak gerekiyor.(**)

Prof.Dr. Yavuz Ünal, uzun bir hazırlık süreci ve çok sayıda ilgili ile yapılan istişareler sonucunda 2015 yılında hayata geçirilen ve detayları ilk defa bu törende kamuoyuyla paylaşılan, 'Hadis Veritabanı Projesi' hakkında bilgi verdi. Hadis ilim dalıyla meşgul olanlar yanında genel olarak Müslümanlar için eşsiz (şimdiye kadar benzeri yapılmamış) bir hazine olan bu çalışmanın sonuna gelinmek üzeredir.

Meridyen Derneği Başkanı Melike Koç’un göğsümü kabartan, “iyi ki varsınız, iyi ki okumuşsunuz ve iyi ki evinize kapanıp kalmamış, hem iyi bir eş, iyi bir anne ve evlat... olmuşunuz hem de erkekleri bile kıskandıracak (yani gıpta ettirecek) bu işleri başarıyorsunuz” dedirten konuşmasından bir kısmını aktarayım:

'Sonpeygamber.info' portalı 10 yıl önce açıldı, 2 ulusal, 2 uluslararası ödül aldı... Türkçe, İngilizce, Rusça, Almanca ve Fransızca olmak üzere 5 dilde internet yayıncılığı yapan, 160 ülkeden ziyaret edilen, sahasında akademik referans kaynağı olarak gösterilen bir web portalı haline geldi. Bu arada çocuklarımızı da unutmadık. Rengarenk görselleri, siyer radyosu, sevimli animasyonlarının yanısıra bir sosyal sorumluluk projesi olarak sergilediğimiz mülteci sorununa dikkati çekmek üzere kıyıya vuran tüm çocuklara ithaf ettiğimiz, ‘Meraklı Çocuk Hayy’ tiyatro oyunu ile çocuk sitemiz de minik ziyaretçilerine hizmet sunmaya devam ediyor.”

'Hadis ve Siyer Araştırmaları Ödülleri’yle genç akademisyenleri teşvik etmeyi amaçladıklarını, yaptıkları bütün çalışmalarda Hazreti Muhammed’i (s. a.) en doğru şekilde anlamak ve anlatmayı hedeflediklerini anlatan Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İnanıyoruz ki dinimizi nasıl anlayıp uygulayacağımız büyük ölçüde Efendimiz’i nasıl anladığımıza bağlıdır. Onun sireti ilahi mesajın beşeri düzeyde bizim için yaşanmış ve uygulanmış bir örneğidir. Bu örneği en doğru şekilde öğrendiğimizde aslında Kur’an’ın bize emrettiği yaşam şeklini de öğrenmiş olacağız. Değişen dünyada değişmeyen bu prensipleri farklı biçim ve üsluplarla günümüz insanına taşımak istiyoruz. Peygamber Efendimiz’den bize kalan bu kutlu mirası önemsizleştirmeye çalışanları bir tarafa bırakıp biz bu mirastan payımızı arttırmaya çalışıyoruz.”

Dedim ya, bizim kadınlarımız işte böyledir!

Lüks arabalarda, aşırı makyajlı ve sağa sola sigara savurarak dolaşmazlar, tevazu ve rahmet kanatlarını bütün insanlığın üzerine gererek, 'Âlemlere rahmet' olanın örnek ümmetini temsil ederler.

22.12.2017


BU MAKALENİN SESLİ VİDEOSU VARDIR:



MAKALE VİDEOSU DIŞ BAĞLANTISI İÇİN BURAYA DOKUNABİLİRSİNİZ.

(*) Yazıda bahsedilen törende Prof.Dr. Hayrettin Karaman'a "VII. Hadis ve Sîret Araştırmaları Ödülleri" kapsamında Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından "Hadis ve Sîrete Hizmet" dalında Özel Ödül takdim edilmiştir. Törenin videosu ve bir fotoğrafı aşağıdadır:

(Video aşağıda görünmüyorsa bağlantılara dokunarak açınız. Videodan ses gelmiyorsa üzerinde sağ altta bulunan ses açma işaretine dokunun.)

ÖDÜL TÖRENİ VİDEOSU DIŞ BAĞLANTISI-1.

ÖDÜL TÖRENİ VİDEOSU DIŞ BAĞLANTISI-2.

Ödül töreninden bir fotoğraf:


DAHA BÜYÜK RESİM İÇİN BURAYA DOKUNABİLİRSİNİZ.

(**) Yazıda bahsedilen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması:



KONUŞMA VİDEOSU DIŞ BAĞLANTISI İÇİN BURAYA DOKUNABİLİRSİNİZ.


Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:



Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi