HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


İki kitap bir yazar

Küçük yaştan itibaren çocuklarımızın ellerinde artık ya “akıllı” telefonlar veya diğer elektronik bilgi ve oyun aletleri var. Camilerde gençlerin sayıları azalıyor, bazı alan araştırmalarına göre de dindarlaşma oranı küçülüyor. Camilerde, kulüplerde, derneklerde, tekkelerde oturup bu çocukları ve gençleri beklemenin istenen sonucu doğurmadığı ortada. Tecrübeye, uzmanlığa ve imana dayalı çok yönlü ve çeşitli çalışmalara ihtiyacımız var. Kendi iman, heyecan ve gayretleriyle bir şeyler yapmak için çırpınan insanlarımıza da destek vermemiz gerekiyor.

Eğitimci-Yazar Nevin Soysal Aydın tarafından yazılan ve hedef kitlesi belli yaşlardaki çocuklar olan “fantastik roman serisini”nin ilk iki kitabı çıktı: GEZEGEN MAVİ'YE YOLCULUK ve CENNETİ ARZULAYAN FİL. Kitaplar Melike Gündüz'ün Genel Yayın Yönetmenliğinde, Sevim Sarıçam'ın editörlüğünde yayınlanıyor, İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Hamit Er de danışmanlık yapıyor.
Seri şöyle tanıtılmış:

“Bilim kurguyla siyerin, fantastikle değerlerin bir sarmal gibi örüldüğü romanlar dizisi bu özellikleriyle bir ilki başarıyor.
Eşsiz Nur, Peygamber Efendimiz'in hayatını farklı zaman dilimlerinde ve farklı gezegenlerde yaşayan kahramanlarla ilişkilendirerek anlatan, 16 ciltlik bir fantastik macera roman serisidir. Bu roman serisinde olaylar, sürekli Peygamber Efendimiz'in (s.a.) çevresinde dönmekle birlikte, kendisiyle doğrudan bağlantıya geçilmiyor fakat siyer bilgileri çeşitli maceraların içerisinde ayrıntılarıyla yer alıyor.
Peygamberimiz'in hayatının ayrıntılarını farklı bir duyarlılık ve perspektifle anlatan; iyilik ve kötülüğün bitmek bilmeyen mücadelesinin içinde ahlaki olanın yeniden keşfedildiği; uzayın, geçmiş ve geleceğin derinliklerinde yaşanan soluk kesici bir macera okurlara sunuluyor.
Romanın arkasında yer alan, romanda değinilen bazı tarihsel olayların arka planlarını içeren bilgiler, tarih ve siyer meraklısı okurların ilgisine sunuluyor.”

Nevin Hanımın geniş projesinde çocuklara ve gençlere yönelik film ve diğer görsel çalışmalar da var.

Ensar pikniğinde, İmam Hatip okuluna verdiği oğlunu bana tanıtan ve dua isteyen bu gayretli ve imanlı hanımefendiye hayırlı çalışmalarında başarılar diliyor, emsal çalışmalarla günümüzün en önemli eğitim problemine müspet katkılar yapabilecek insanları seferberliğe davet ediyorum.

31.07.2015



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi