HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Biz sıcak odalardan karı seyrederken

Suriye olayında bugün, kim suçlu kim masum, kim haklı, kim haksız, başta nasıl olmalıydı… konularını tartışmanın faydası yok. Faydalı iki konu var: 1. Burada akan kan nasıl 'adil ve makul bir çözümle' durdurulabilir. 2. Ölümden ve zulümden kaçarak başka ülkelere sığınmış insanların hali ne olacak?

Daha kar bastırmadan, Türkiye sınırına dayanmış, içeriye alınmayı bekleyen, çoğu kadın, yaşlı ve çocuk binlerce insanı haber kanallarından seyrettik. Burada bile bombalanıyorlar, elbiseleri, yiyecek, giyecek ve yakacakları, doktor ve ilaçları… yok. Bir kadıncağız 'Acele ile evlerimizden çıkıp kaçtık, üzerimizde yazlıklar var, üşüyoruz, açız, hastayız…' diyordu.

Şimdi hamiyyet duygusunun her şeyi bastırmasının zamanıdır, şimdi fazlası olanın vermesinin vacib olduğu zamandır, şimdi insan kardeşliğinin bütün yakınlıklardan baskın çıkmasının şart olduğu zamandır, şimdi onları düşünerek sıcak odalarda titremenin zamanıdır, şimdi lokmaların boğazda düğümlenmesinin zamanıdır.

Kimin elinden ne geliyorsa onu ortaya koyması, bu insanlık dramının acılarını azaltmak için çaba göstermesi farz-ı kifayedir.

Suriye'de halkın yüzde altısını 'ülkenin halkı', geri kalanı ya terörist veya ona yardım ve yataklık edenler olarak gören, ülkeyi yok edinceye kadar vurmaya devam etmeye azmetmiş, kendi iktidarlarını korumadıkça hiçbir çözüme yaklaşmayan bir yönetim var. Bu yönetimin elinde/içinde ülkeyi imha edecek kadar silaha sahip bir ordu var. Yerde tanklar, gökte uçaklar bomba yağdırıyor…

Bunlara ses çıkarmadan barış havariliği yapanları Allah ıslah etsin!

Evet bana göre de bir ülkeye dışarıdan müdahale edilmemeli, ama her kuralın bir istisnası vardır; göz göre göre bir halkın katledilmesine rıza gösterilemez. Müdahalenin çeşitleri vardır, illa da Suriye'yi bombalamak gerekmez, ama birileri bir tarafa, diğerleri diğer tarafa bir şekilde yardım ettikleri sürece olan Suriye'ye ve halkına oluyor. Bu yardım da bir müdahaledir; öyle ise Allah rızası için bu halka acıyın ve 'Ey yardım edenler, bir araya gelin, kendi çıkarlarınızı ikinci plana atın ve kanı durdurun!'

10.01.2013



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi