HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Öğrenci mi anarşist mi?

Ülkemiz uzay teknolojisine ilk önemli adımını atıyor ve savunmadan tarıma kadar birçok alanda faydalı bilgiler verecek olan bir uyduyu uzaya fırlatıyoruz. Bu mutlu olayı izlemek ve kutlamak için ülkenin büyükleri (rütbesi büyük, milyonlar seçmiş, makamı büyük…) bir üniversiteye gidiyorlar. Üniversitenin bir kısım öğrencisi misafirleri taş, sopa, molotof kokteyli, ateş, küfür ve hakaretle karşılıyorlar. Güvenlik güçleri engellemese saldırıp dövecek, hatta öldürecekler. Ortalık savaş alanına dönüyor, vergilerimizle alınmış ve yapılmış şeyler yakılıyor, kırılıyor, bozuluyor…

Şimdi bütün bunları yapanlara öğrenci mi diyeceğiz, anarşist mi?

Bütün bunlar yapanların yanına kalacak ve yaptırımsızlık yüzünden arttırarak suç işlemeye devam yolunu mu açacak?

Devletin güvenlik güçleri vazifelerini yapıyorlar; bunlar sopa yiyor, yaralanıyor hatta canlarından oluyorlar kimsenin gıkı çıkmıyor, öğrenci denilen eşkıyaya bir şey olsa, polis veya asker biraz sert yapsa kıyametler kopuyor, vazifesini yapanlara söylenmedik söz kalmıyor.

Demokrasi ve hürriyet adına muhalefet, fikir hürriyeti ve gösteri-yürüyüş serbest olabilir, ama şiddet nasıl serbest oluyor? Serbest değilse şiddete başvuranlara niçin müsamaha ediliyor. Polise, askere, araçlara, halkın ev ve iş yerlerine… saldıranlar, yakıp yıkanlar niçin serbest bırakılıyor, neden caydırıcı cezalar yok?

Eğer ülkemizde resmen tanınmış bir umumi ahlak ve âdâb olsaydı, bu âdâb ve ahlakın eğitimi bütün halka verilseydi, cezadan önce eğitimden söz etmek isterdim. Âdâb ve ahlak diye ağzınızı açsanız, hürriyet ve demokrasi adına sözü ağzınızda bırakıyorlar. Zorunlu ahlak eğitimi olsun deseniz sokaklara dökülüyor, edepizliği ayyuka çıkarıyorlar. Peki bu durumda suspus olup eşkıyanın sokaklara hakim olmasına, şiddetin her çeşidini masum insanlara uygulamasına rıza mı göstereceğiz.

Haksızlığı, edepsizliği, anarşiyi, suçu engellemek için nasihat işe yaramıyorsa azarlarsınız, sert konuşursunuz, bu da işe yaramıyorsa caydırıcı yaptırım uygularsınız; yol ve çare budur, neden bu yola girilmiyor?

Biri çıkıp da bana 'öğrenciler büyük Millet Meclisi'ne bakıyorlar, orada seçilmişlerin birbirine söyledikleri sözleri (hakaret, küfür, gürültüye boğma, sözü kesme…) ve uyguladıkları şiddeti görüyorlar; bunlar yaptığına göre ayıp da değil, suç da değil diyor ve aynısını yapıyorlar' dese ne cevap veririm diye düşünmüyor değilim!

20.12.2012



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi