HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Hollanda soruları (3)

"Bir müslümanla evlenme dolayısıyla ya da başka bir sebepten müslüman olacak kişiye ilk önce ne anlatılmalı? Müslümanlık nasıl sevdirilmeli?"

Bu konuda herkese uygulanacak bir reçete vermek doğru olmaz. Samimi olarak Müslüman olmak isteyen bir kimse zaten İslam'ı sevmiş, beğenmiş ve tercih etmiştir. Onun yakınında bulunan Müslümanların yapacakları şey, mensup olduklarını iddia ettikleri İslam ile kendi ahlak ve davranışları arasında çelişkilerin bulunmaması hususunda titizlik göstermeleridir.

Casusluk yapmak, bir Müslüman hanımla evlenmek, İslam ülkesinden veya Müslümanlardan yararlanmak gibi maksatlarla Müslüman olmuş gibi görünen kimselere karşı hem dikkatli olmak, oyunlarına gelmemek gerekiyor, hem de kimsenin zihin ve kalbinde olanı kesin olarak bilemeyeceğimiz için, "o kişi nasıl görünüyorsa öyle kabul etmek ve ona göre davranmak" uygun oluyor.

Müslüman olmayanlara İslam'ı anlatmak ve sevdirmek sıradan bir iş değildir. Kaş yapayım derken göz çıkarmak da vardır.

Bir gayr-i müslimin İslam ile müşerref olmasına vesile olmak, bir mümin için dünyalara bedel bir ilahi lütuf, bir sebaplı ve şerefli vazifedir. Ancak çok dikkatli davranmak, hassasiyetlere riayet etmek, insanların hem akıllarını doyuracak bilgiyi, hem de kalblerini açacak anahtarı bulmaya çalışmak şarttır.

Ana hatlarıyla İslam'ın iman, ahlak ve amel yönlerini anlatmak, Kur'an'dan ve hadislerden uygun parçalar seçip okumak ve okutmak, Peygamberimizn hayatını ve bu arada veda hutbesini nakletmek genel olarak faydalı olacaktır.

"Bir müslümanın evladı dinden çıkıp da hırıstiyan olursa ona karşı özellike anne-babası ve diğer aile fertleri nasıl davranmalı? İlişki kesilmeli mi? Aynı şekilde bir müslümanın evladı bir inanmayanla evlenirse ailesi onunla ilişkiyi kesmeli mi? Ama kendisi hala müslüman."

Bir Müslümanı böyle bir felaketten Allah korusun!

Böyle bir imtihana duçar olan müminler, bir yandan karşı tarafı hidayete getirmeye, diğer yandan aile fertlerini ve diğer müminleri onların zararından koruyacak en uygun davranışı arayıp bulmaya çalışmalıdırlar. Bu durumda kimi zaman tamamen alakayı kesmek, kimi zaman da sınırları koruyarak ilişkiyi devam ettirmek gerekebilir.

27 Ocak 2012 Cuma



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi