HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Türkiye'nin Meseleleri

Türkiye'nin yalnızca Kürt meselesi yok; birçok meselesi var. Bunlar arasında dünyayı saran ve sarsan ekonomik krizin etkisi, vesayetlere son veren ve millet iradesinin önünü açan demokratik bir anayasa, ahlaki erozyon güncel olarak önem arzediyor.

Kürt meselesine odaklanmak, onun da çözümünü etkileyecek olan diğer meseleleri gölgede bırakıyor. Belki de bu meselenin çözülmesini istemeyenler, şiddeti kullanarak diğer memleket meselelerinin de çözümünü engelliyorlar.

Ülkemiz bir ekonomik kriz yaşasa her şey alt üst olur. Demokratik bir anayasa yapılamazsa birçok meselenin köklü çözümü de başka baharlara kalır. Dünyanın en iyi düzenini getirseniz ahlak bozuk olursa onun da suyu çıkarılır.

Bu sebeple bir yandan Kürt meselesi ve vesayetçileri kurtarmak için Meclis'i boykot eden CHP ile gerektiği kadar meşgul olurken diğer yandan asıl konular gölgede kalmamalı, her meseleye hak ettiği önem verilmeli ve zaman ayırmalıdır.

Bugün altını çizmek istediğim mesele ekonomik durumumuzdur. Ülkemizde ekonominin bel kemiği sayılacak büyük iş ve ticaret adamları ile bunları içinde toplayan STK'lar var. Yapılan bir toplantıda ekonomik durumumuz ve dışarıdaki krizin bize etkileri üzerinde önemli sözler söylenmiş. Bunlardan ikisini aşağıda sizlerle paylaşıyorum:

Hacı Boydak: "Cari açık çok fazla. Otomotivin yüzde 70'i ithal, yüzde 30'u da yerli. Bu oran yüzde 50 yüzde 50 olsa daha iyi olur. Türkiye olarak borcumuz harcımız fazla değil, güçlü ve itibarlıyız. Sanayiciler olarak Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve ekibine güveniyoruz. Kanımca Türkiye'yi uçuracaklar. Kendilerine yakışacak hamleler ve icraatlar yapacaklar."

(TUSKON) Başkanı Rızanur Meral: "Türkiye, 2008 gibi bir krizle karşı karşıya kalmaz. Bu anlamda bir paniğe ya da korkuya gerek yok. Ülkemiz yapısal ve ekonomik olarak güçlü. Ortaya çıkabilecek bir kriz, Türkiye için belirtildiği gibi öyle ağır geçmeyecektir. Ben tam aksini ifade ediyorum. Harcayın, ama yerli ürünlere, ülkemiz ürünlerine harcayın. Takınılacak tavır oluşabilecek krizlerden kolay çıkılmasına katkı sunacaktır."

Bu alıntılarda herkesin kulak vermesi ve üzerine düşeni yapması gereken unsurlar var: 1. Cari açığın fazla olması bir problem, ama bunu makul düzeylere indirmek için yapılması gerekenlere, ilgili herkesin katılması ve destek vermesi gerekiyor. 2. Halkımız yerli ürünleri alıp kullanmayı ve tüketmeyi öncelemelidir. 3. Sanayicimiz yerli girdiyi arttırmak için çaba göstermelidir. 4. Moral ve beklenti çok önemli olduğu için herkes tavrına ve beyanına dikkat etmeli, bir kaşık suda fırtına koparma tavrını terk etmelidir.

24 Temmuz 2011 Pazar



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi