HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


el-İnsaf

Başörtülü, okumuş yazmış, milletvekili bile olmuş bir bayan, başını bazı çevrelerin istediği gibi örterek bir tv kanalına çıkar da "Ben on beş yıldır başım örtük görev yapıyorum, herhangi bir devlet kurumuna girmekte bana hiçbir zorluk çıkarılmadı, problem başörtüsünü siyasi amaçla istismar etmekle ilgili..." derse ne dersiniz?

Bundan yıllarca önce bir ilmi toplantıda bir ilahiyat hocası çıkmış "Bu ülkede dinini yaşamak isteyen bir müslümanın önünde hiçbir engel ve zorluk yoktur" demişti, ben de ona cevap verirken "Siz ya dini hiç yaşamamışsınız yahut burada politika yapıyorsunuz" demiştim.

Bu konuşmaları yapanları şaşkınlık ve üzüntü başta olmak üzere bir takım olumsuz duygular içinde dinleyen din mazlumları ve mesela başörtüsü mağdurları içlerinden şunları söylemiş olabilirler:

Çocuklarının diploma törenlerine başörtüleri yüzünden katılamayan velileri;

Birincilik ödülünü alamayan başörtülü kızları;

Diploma töreninde başı zorla açılmak istenen, direnince sürüklenerek salondan atılan kızları;

Eşi başını örtüyor diye görevden atılan, terfi edemeyen, yeri değiştirilen memurları;

Başını örtüyor diye okula alınmayan öğrencileri ve devlet dairelerinde çalıştırılmayan kızları ve hanımları görmedin mi?

Emekli general Çetin Doğan'ın, Milli Güvenlik derslerine giden subaylar vasıtasıyla başını örten bayan öğretmenleri ve kız öğrencileri tespit ettiklerini, bunları fişlediklerini ve bir darbede içeri alacaklarını anlattığında uyuyor muydun?

Başını şöyle değil de böyle örtüyor diye askeri mekanlara alınmayan kadınları hiç mi görmedin?

Hadi bunları görmedin diyelim; sen Meclis'e girebilmek için başörtüsünü niçin açmak durumunda kaldın ve başını açmayan bir başka bayanı niçin Meclis'ten attılar?

Milyonlarca başörtüsü mağduru var; bunların mağdur olmalarının sebebinin "başörtüsünü istismar" etmeleri olduğunu söylüyorsun; istismarın belirtileri yoksa bunu ancak Allah bilir; sen insanların gönüllerine, iman merkezlerine mi girdin de örtünmelerinin imandan değil, istismardan olduğunu gördün?

Evet bunları ve daha başka kim bilir neleri söylemişlerdir, o talihsiz konuşmayı dinleyen mağdurlar.

Bu vesile ile şunu da tekrarlamak isterim:

Başını inancı gereği örten Müslümanları tatmin edecek çözüm, isteyenin istediği her yerde başını örtmesine (örtünmesine, tesettüre riayet etmesine) imkan veren çözümdür. Bazı siyasilerin gerçekleştirmek için uğraştıkları ve teşebbüsleriyle övündükleri "yalnızca üniversitelerde başörtüsünün serbest olması" durumu gerçekleşse bile ne laikçileri memnun eder, ne de Müslümanları!

Bu ülkede din özgürlüğü -hangi ölçüde olursa olsun- engellendiği sürece Müslümanlar mağdur, engelleyenler ve onları destekleyenler zalimdir.

07.02.2010



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi