HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


İslam dünyasında İslam

Yıllarca önce Tebliğ Cemaati'nden bir heyet Türkiye'ye gelmişti, bir yemekli toplantıda yemeği elleriyle yediler, "Niçin çatal ve kaşık kullanmıyorsunuz?" diyenlere "El ile yemek sünnettir" dediler ve tırnakla temasa geçen yağın oradan bazı parçalar alarak mideye indiğinde faydalarının olduğu keşfedildiği şeklinde açıklamalar yaptılar.

Bir umre ziyaretinde, parmağında altın alyans olan bir Türkiyeli müslümanı; uzun sakallı, bıyıkları makine ile tıraş edilmiş, sarıklı ve cüppeli bir Arap Müslüman yakalamış, yüzüğü çıkarıp atması için ona baskı yapıyor, bizimki dilini anlamadığı için beni buldular; "Türkiye'de bazı alimler, süs için değil de alem (nişan, evlilik veya nişanlılık sembolü) olarak takılan altın alyansın caiz olduğunu söylüyorlar, bu Müslüman da onların fetvalarını uyguluyor, aldığı fetvaya göre yaptığı meşru, sen ona nehiy ani'l-münker (meşru olmayanı engelleme) yapamazsın, çünkü ona göre yaptığı münker değil..." dedim, kaşlarını çattı, eyleminde ısrar etti ve bizden nefret ederek yanımızdan ayrıldı.

Türkmenistan'da bir alış-veriş merkezinde gezerken tipik bir Türkmen aksakallısı gördüm, selam verdim, biraz konuştuk, Müslüman ve İstanbul'lu olduğumuzu öğrenince çok sevindi, hoşbeşten sonra arkadaşıma "Biz konuşurken bir hatıra resmi çek" dedim, fotoğraf çektirmenin haram olduğuna inanan adam çekildiğini görünce büyük bir hışımla yanımızdan ayrıldı, imkan bulsa bizi döverdi.

Bir Suûdî alim, Cezayirdeki İslami Hareket (dolayısıyla Müslüman Kardeşler) aleyhinde bir kitap yazmış, kitabı ülkenin belli başlı alimleri beğenmişler ve takrizler yazmışlar. Yazarın şiddetle reddettiği görüş, "Devleti yönetenlerin seçimle işbaşına gelmeleri ve İslami Anayasayı ihlal ettikleri takdirde, gerekirse -başka çare kalmaz ise- halk ayaklanması ile iktidarına son verilmesi" dir.

İslam dünyasının şurasında burasında zaman zaman askeri darbe ile iktidar olanlar şeriatın uygulanacağını ilan ediyorlar. İlk yaptıkları şey de, çoğu yoksulluk yüzünden hırsızlık yapanların ellerini kesmek oluyor. Bu cezayı meydanlarda uygulayarak sözde, İslam'a-şeriata ne kadar bağlı olduklarının kanıtını veriyorlar. Halbuki Hz. Ömer, açlık yüzünden yiyecek çalanlara ceza uygulamamış, "Cezanın bunları aç bırakanlara uygulanmasının daha adil olacağını" söylemişti. Bunlar da işe öğretimden, eğitimden, sosyal adaletten, güzel ahlakın yerleşmesinden, yolsuzlukların önlenmesinden, ülkede aç ve açık bir kişi kalmayıncaya kadar zenginden alıp yoksula vermekten... başlayacak yerde zavallıların ellerini keserek reklamlarını yapıyorlar.

Birçok İslam ülkesinde bir kısım zenginler altın şişlerde et kızartıp yerken, binlerce yoksulun ihtiyacını karşılayacak servete yat alıp içinde zevk u safaya dalarken kendi ülkelerinde veya başka yerlerde insanlar açlıktan ölüyorlar.

Afganistan'da Taliban'ın kadınlara reva gördükleri zulüm ve baskı İslam imajının zedelenmesi için yetip artıyor.

İslam'da temizlik var, birlik ve dayanışma var, değerlerini koruyacak kadar güçlü olma emri var... Müslümanların hayatında bunlar eksik.

Bu örnekleri çoğaltmak mümkündür; ama varılacak sonuç değişmiyor:

Müslümanların problemleri İslam'dan değil, yanlış İslam anlayış ve uygulamaları ile müslümanım diyenlerin İslam'a yan çizmelerinden kaynaklanıyor.

17.12.2009



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi