HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Yardım kuruluşları ve Ramazan

Allah rızası için yapılan yardımlar, iyilikler, hayırlar katlanıyor, Allah yüceliğine yakışır şekilde bire binleri veriyor.

Peygamberimiz (s.a.) her zaman cömert ve özgeci olmakla beraber Ramazan ayı gelince esen yel gibi olur, onun rahmetinin dokunmadığı kimse kalmazdı.

Müslümanlar, Büyük Kılavuzlarına (s.a.) uymak için Ramazan ayında daha çok hayır yaparlar, muhtaçlara mali yardımda bulunurlar. Bu sebeple olmalıdır ki, yardımları toplamak, ihtiyaç önceliğine göre ve dengeli dağıtmak için kurulmuş olan dernekler ve vakıflar bu mübarek ayda daha çok çaba gösterir ve mesai yaparlar.

"İnsanoğlu çiğ süt emmiş" derler, her yerde, her kesimde, her grup içinde çürükler, şeytana uyanlar, iki yüzlü olup menfaati için belli bir gruba girmiş veya kötü maksatlarla sokulmuş olanlar vardır, olur, bulunur. Bunlara bakarak yardım kuruluşlarına veya genel olarak sivil toplumun yardım toplama ve dağıtma işine cephe almak, kötü örnekleri genellemek, küçüğü büyütmek, kötü maksatla istismar etmek dine, ahlaka ve vicdana sığmaz.

Ramazan gelince müminler sevinirler, bu mübarek ayı değerlendirmek, orucun hem sevabından hem de neşesinden nasiplenmek, Allah'ın bu ayda adeta yağdırdığı ödül, rahmet ve mağfiretten azami istifade etmek için hazırlanırlar ve heyecanlanırlar.

Toplumumuz içinde dinin gelişmesinden, dindarlığın yayılmasından rahatsız olanlar ise "Bunların Ramazanlarını nasıl burunlarından getirebiliriz?" sorusu etrafında düşünür, ya komplolar kurarlar veya dosyalar hazırlar, günü gelince bunları medya vasıtasıyla ortaya sürer, kafaları karıştırır, huzurları kaçırırlar ve böylece rahatlarlar.

Tahmin ediyorum ki bu Ramazan da istisna teşkil etmeyecek, ya "Deniz Feneri", ya "oruç tutmadığı için dövülen bir genç", ya "oruç tutması için kendisine baskı yapılan bir aile ferdi", ya "usul ve âdâba uymayan bir yardım ulaştırma şekli"... hazırlanacak, yaygara koparılacak, insanların içi karartılacaktır.

Geçen Ramazan da yazmıştım; bu oyuna gelmeyelim, hücum edilen, kara sürülen kuruluşlara, inadına daha fazla yardım götürelim. Eğer bu kuruluşların içinde bir çürüklük varsa, var olduğu kesin ise kuruluşa zarar vermeden çürük unsurları temizlemek için gerekeni kendimiz ve her zaman yapalım.

Ama asla oyuna gelmeyelim, şeytanın ırgatlarını sevindirmeyelim.

14.08.2009



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi