HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Yalancı Pehlivan

İlhan Selçuk'un "Müslümanların sahtekârlığını sergilemek" maksadıyla kaleme aldığı yazısından şu meydan okuma satırlarını (Taha Kıvanç'tan aktarıyorum) okuyunca aklıma, yazımın başlığı geldi:

"Türban da türban" diyorlarmış, ama 'dinci iktidar' Türkiye'yi 'faiz cenneti' yapmış, kimse sesini çıkarmıyormuş... 'Hiçbir dinci gazetede, hiçbir köşede, hiçbir dinci televizyonda şu yazdıklarımı yalanlayamazlar, ağızlarını açamazlar; hacı hoca geçinen yalancı Müslümanlar ağızlarının fermuarını kapatmak zorundadırlar...' diyor İlhan Bey."

Ben dinci değilim ama elhamdülillah müslümanım ve ağzımı açıyor, meydan okuyana cevap veriyorum:

Türban karşıtlığını din edinenlerin ağızlarından eksik olmayan sakız cümlelerden bazıları şunlardır:

"Siz dini türbana indirgediniz."

"Türbandan başka bir konu, ülkenin bir meselesi yok mudur?"

"Türban konusunu hukuk kapatmıştır, niçin durmadan açıp kaşıyorsunuz?"

"Başı açmanın haram olduğundan söz ediyorsunuz ama başka haramları işliyor ve bunları dile getirmiyorsunuz; bu iki yüzlülüktür."

İ. Selçuk da son cümledeki mantıktan hareket ediyor. Ama söyledikleri tutarsız. Şöyle ki:

Bütün müminler günah işleyebilirler; bir günah, diğer günahları mübah hale getirmez. Bir Müslüman, "maden faiz yiyorum, başımı da açmalıyım" diyemez.

Türkiye'yi faiz cennetine çevirenler dindar Müslümanlar değil, faiz yasağını kaldıran, faizi yasaklamayı ve bunun yerine "Kârda ve zararda ortaklık" prensibini getirmeyi laikliğe aykırı sayanlardır.

Bizimki gibi laik bir ülkede iktidara gelenlerin faizi yasaklamaları mümkün değildir. İktidarın aktörleri şahsi hayatlarında dindar da olsalar ülke düzenini din kurallarına uygun hale getiremezler.

İ. Selçuk'un Müslümanlara yönelik suçlamasında haklı olabilmesi için elinde, "dindar Müslümanların mecbur olmadıkları halde faiz alıp verdiklerine dair bir istatistik, bir bilgi olması gerekir.

Ben bu ülkede yarım asra yakındır Müslümanların dini problemleri ile meşgul oluyor, sorularına cevap veriyor, anlaşmazlıklarında hakemlik yapıyorum. Şunu kesin olarak söyleyebilirim: Dindar Müslümanlar, zinadan, içkiden, kumardan, zulümden uzak durdukları kadar -hatta daha titizlikle- faiz alıp vermekten uzak durmaktadırlar.

Eğer Müslümanlar dinlerinin emir ve yasaklarını devlet işlerinde de uygulayabilecekleri bir iktidara sahip olsalardı bırakın Müslümanları, gayr-i müslimler arasında bile faizi yasak kılarlardı; çünkü -bütün ilâhî dinlerde faiz haram olduğu için- Peygamberimiz, gayr-i müslimlerle yaptığı anlaşmalarda da faizi yasaklara dahil etmiştir.

2.11.2007



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi