HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Akıl için yol birdir

Eğer menfaat (çıkar), bağnazlık ve tarafgirlik akıl tutulmasına sebep olmazsa, dindar olsun olmasın her aklı başında insanın, irtica ve İslam tehlikesi propagandası karşısındaki tavır ve tutumu, bugün sütünumda müsafir edeceğim "Avrupadaki kardeşimiz"inki gibi olacaktır, olmalıdır:

Sayın Hayrettin Karaman Hoca,

Yazınızı okuyunca sizi rahatsız etmeden yapamadım, özür dilerim. Yirmi beş yıldır Batı Avrupa'da yaşayan ve pek de mütedeyyin olmayan bir Türk olarak her geçen gün şunu hayretle müşahede etmekteyim. Türkiye'de Sayın Sezer ve Danıştay, Yargıtay, Anayasa Mahkemesi gibi kurumların başında olanların "irtica" ile ilgili söylemleriyle Batı Avrupa 'daki neo-fasist, ırkçı partilerin söylemleri bire bir örtüşmektedir. Fransa'da Le Pen, Belçika'da Vlaams Blok, Hollanda'da Pim Fortuyn'ın adamları, Almanya'da Republicaner partileri Müslümanlar konusunda aslında Sayın Ahmet Necdet Sezer'den farklı bir şey söylemiyorlar. Ve biz burada, Avrupalı ırkçıları eleştirirken kendi ülkemizdeki bu tür söylemlerin utancını yaşıyoruz. Aslında İslam'ı savunmak için de değil, yalnızca evrensel insan haklarını, barış ve hoşgörüyü savunmak için ırkçıları eleştirdiğimizde şu cevabı alıyoruz:

"Bak, sen Türk olarak Avrupa'da Müslümanları eleştirenlere kızıyor, onlara ırkçı-faşist diyorsun, ama senin ülkende de milyonlarca vatandaşın İslam tehlikesine karşı miting yapıyor. Türkiye'de Müslüman ana-babadan doğma bu hanımlar ve beyler İslam'a karşı bu kadar hoşgörüsüz iken, biz Hıristiyan kökenli insanlardan hoşgörü beklemeniz biraz fazla değil mi?" Haksız da değiller gerçi , ama konuya daha global bakmak gerekmez mi?

"Bu konuların Atatürk'le, Cumhuriyet'in kuruluş felsefesiyle doğrudan alâkalı konular olmadığını sanıyorum. Konu, daha güncel ve global gelişmelerle ilgili. Bütün dünyada 11 Eylül'den sonra belli çevreler tarafından pompalanan İslamofobya (İslam korkusu) yayılmak isteniyor. Açık ve net olalım; bu belli çevreler Bush yönetimindeki Evangelist yeni-muhafazakârlar akımı ve onlarla ittifak eden aşırı-milliyetçi ve maceraperest Yahudi grupçuklarıdır (dikkat edilsin, ABD ve İsrail demiyor, tüm Yahudileri de hedef almıyorum).

"Bizim CHP bürokratları ve onların sözcüleri de bu akımdan etkilenmiş olmalılar. Özünde, bu asker-sivil bürokrat yönetimi özlemcileri aslında ne Kemalizmin, ne laikliğin savunmasını yapmaktalar. Hatta onlara İslam-düşmanı veya "ateist" eleştisini yapmak da haksızlık olur. Onlar sadece ve sadece evangelist Hiristiyan köktendincileri ile Yahudi köktendincilerinin görüşlerini savunmaktalar. Bence İslamofobya ile mücadele sadece dindar Müslümanların, hatta Müslümanların görevi olmamalı, insanlar arasında barış ve dostluktan yana her dinden ve felsefeden tüm insanların evrensel bir görevi olmalı. Aksi takdirde bu Hıristiyan-Yahudi köktendinciliği dünyayı yakıp-yıkmaya niyetli görünüyor.

Saygılarımla
H. D.
Belçika

17 Haziran 2007
Pazar



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi