HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Teziç'in savunması

Çankaya'yı, iç ve dış yargıyı arkanıza alın, millet iradesine sırtınız dönün, mazlumların ahına kulaklarınızı kapatın, sonra rahat rahat koltuğunuzda oturun, artık isyan etme kabiliyetini kaybetmiş vicdanınız da sizi rahatsız etmesin, arasıra ezberinizi tekrar etmek için medyanın karşısına çıkın ve bir virgülünü değiştirmeden sözü tekrarlayıp durun... ne güzel memleket.

Sayın Teziç söylediklerine kendi inanıyor mu bilmem, ama bir avuç "toplum mühendisi" dışında halkı ikna edemediğini -halkın içinden birisi olarak- ben kendisine haber vereyim. Şimdi gelelim iddialarına ve kanıtlarına.

Hükûmetin özellikle yeni üniversiteler için yeterli mali destek ve kadro vermediğinden şikayet ediyor. Ona göre hükûmet, YÖK'ün bütün isteklerini yerine getirecek ama kendisi, milletin seçilmiş temsilcisi olan iktidara güvenmeyecek, yeni açılacak üniversitelerin rektörleri tayin edilirken birkaç isim vermesine bile itiraz edecek.

"Üniversitelerde giyinme biçimi yargı organları kanalıyla iç hukukta çözüldüğü gibi uluslararası mahkemelerce de bir sonuca bağlanmıştır" diyor.

Şu sorulara ne cevap verecek:

YÖK üniversitelerde başörtüsünü yasaklamasaydı (din, inanç kelimelerini kullanmadan kılık kıyafet serbest deseydi) iç ve dış yargı bu işe karışır mıydı, yasağı yargı kararına bağlar mıydı?

Anayasa Mahkemesi ve daha başka bazı çevreler "üniversitelerde ve kamusal alanlarda başörtüsü giymeyi laikliğe aykırı buluyorlar". Yalnızca dini yaşamak, başkalarının hak ve özgürlüklerini kısıtlamadan din özgürlüğünden yararlanmak laikliğe aykırı bulunuyorsa bu hangi laikliktir? Din özgürlüğünün teminatı olan mı, dini toplum hayatından silmeyi amaç edinen mi? Peki bu laiklik anlayışı hür ve demokrat dünyada genel olarak benimsenmiş mi? Değilse, cevap "Hayır" ise hem halkın kahir çoğunluğunun iradesine (çünkü serbest olmasını istedikleri araştırmalarla ortaya konmuştur) hem de evrensel hukuka aykırı olan bu anlayış, bu yorum neden değişmesin?!

"Çözüldü" diyor, YÖK başkanına göre çözüm, binlerce kızı okumaktan mahrum etmek ve binlercesinin de zorla başlarını açtırmak ise bu çözüm mü oluyor, çözüm ise demokratik ve çağdaş mı oluyor?

"Katsayı Osmanlı'da da var" buyurmuşlar.

Ne maksatla olursa olsun Osmanlı'yı referans kabul etmeleri beni heyecanlandırdı. İnşaallah birgün sıra, Osmanlı ile bizim değerlerimiz arasındaki ilişkiye de gelir.

Sayın Teziç'in cevap vermesi gereken önemli soru şudur: Daha önce katsayı uygulaması yoktu, çağdaş Türkiye'de katsayı uygulamasız giriş imtihanları yapılıyor ve kazananlar istedikleri üniversitelerde okuyorlardı. Bu arada meslek yüksek okulları ve İlahiyat fakülteleri de istedikleri kadar öğrenci buluyorlardı. İşler bu manada düzgün giderken katsayı uygulamasına geçmenin asıl sebebi nedir. Laik ahlak hatırı için samimi cevap verilsin: Tek sebep İmam Hatip Liselerinin önünü kesmek, bu liselerden mezun olan gençlerin üniversitelere girmelerini engellemek değil mi? Bunun böyle olduğunu herkes bilirken ninni yerine geçen masallara kim inanır?


25 Şubat 2007
Pazar



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi