HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Kongo'ya kurban kampanyası

"Yeryüzü Doktorları Türkiye" Kongo'nun azınlıktaki fakir müslümanları için bu yıl da KURBAN kampanyası başlatmıştır.

Kurban bayramına daha vakit var denebilir, ama toplanan paraların Kongo'ya aktarılması oldukça uzun bir zaman alıyor, bu sebeple kampanya erken/vaktinde başlatılmıştır. Buraya yapılan yardım yalnızca yoksulların karnını doyurmuyor, onların ümitlerini de arttırıyor, Müslüman kardeşlerinin ilgisini yanlarında görmek onlara tarifi güç bir moral veriyor, iman ve değerlerini, bunlara düşman olan cereyan ve faaliyetlere karşı koruma güçlerini takviye ediyor.

Tabip olan oğlum, yönetim kurulu başkanı olarak içlerinde bulunduğu için bu hizmet gurubuna güveniyorum. Kendilerinin verdiği bilgiyi aşağıda sizinle paylaşıyorum:

Kongo Demokratik Cumhuriyeti, orta Afrika'da yer alan bir ülke. Kongo'da Müslümanlar nüfusun %15 ini teşkil ediyor ve dışarıdan yardım görmüyor. Ülkenin kuzeydoğusunda yer alan iç karışıklıklar sebebiyle güneydeki 500 bin kilometrekarelik ve 7,2 milyon nüfuslu Katanga eyaleti bol miktarda iç göç alıyor. Yeryüzü Doktorları, Katanga eyaletinde kadın-doğum ve çocuk klinikleri kurup çalıştırmak, değişik bölgelerde hastane ve mobil sağlık merkezleri açmak, sünnet kampanyaları gerçekleştirmek şeklinde faaliyetlerle Kongo halkına yardımcı oluyor. Bugüne kadar 40.000 den fazla çocuk sünnet edildi, binlerce hasta tedavi edildi, yüzlerce doğum yapıldı. Ayrıca geçen yıl yapılan kampanyada 2700 kadar kurban bağışı toplanıp Kongo'da kesildi ve 20.000 e yakın fakir aileye dağıtıldı. Bu kampanyanın ayrıntılarını ve resimlerini www.yyd.org.tr adresli web sitemizde görebilirsiniz.

Daha önce, Sudan, Açe-Sumatra, Keşmir, Endonezya, Lübnan ve Filistin gibi felaket bölgelerinde yaptığı faaliyetlerle tanınan "Yeryüzü Doktorları Türkiye" şimdi de, geçen yıl olduğu gibi yine Kongo Müslümanları için kurban kampanyası başlattı. Kongo Müslümanlarının dini otoritesi olan İslam Merkezince 39 yerleşim biriminde açılmış Kuran kurslarının bulunduğu köy ve kasabalarda dağıtılmak üzere, Kongo'daki Yeryüzü Doktorları ekibince kesilecek olan küçükbaş kurban veya büyükbaş hisseleri SADECE 70 DOLAR. Evet, sadece 70 Amerikan doları veya 100 YTL karşılığında kesilecek kurbanlarınızla, fakir ve azınlık Kongo Müslümanlarının duasını almak istemez misiniz?

Kampanyamız için kurban bağışlamak istiyorsanız aşağıdaki hesap numaralarına bağışta bulunabilirsiniz. Açıklama kısmına, lütfen, adınızı, soyadınızı ve kaç adet bağışladığınızı yazınız. Unutmayın, bir kurban 70 dolar veya 100 YTL.

Bankasya İstanbul Üsküdar Şubesi:

689939-5 no lu YTL hesabı

689939-6 no lu USD hesabı

"Yeryüzü Doktorları Türkiye" irtibat telefonları: (0212) 588 25 45 ve (0533) 668 09 11 dan Şenay Hanım.

Web: www.yyd.org.tr

19 Kasım 2006
Pazar



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:


 
Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi