HayrettinKaraman.net Site Ana Sayfasına Geçiş Facebook Sayfasına Geçiş Twitter Sayfasına Geçiş instagram Sayfasına Geçiş YouTube Sayfasına Geçiş
Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
 


Alimler Bildirisi (2) (Hizbullah'ın Yanında İsrail'e Karşı)

"Ey Müslüman ülkelerin liderleri! Ümmetin gücü Rabbine itaatte, dinine bağlılıkta, düşmana karşı birlik olup tek bir beden hissini yaşamaktadır. Haçlı Siyonist tufanın zararlarından ancak Allah'ın ipine sarılarak ve ümmetin birliğini temin ederek korunabiliriz. Bu tufan önlenemez ise zararını hepimiz çekeriz fakat bu durumda hükümetlerin zararı, halkın zararından daha büyük olur...

"Bizler sizlerden İsrail ile yaptığınız gizli açık tüm siyasal ve ekonomik ilişkileri kesmenizi ve bizlere ölüm, yıkım, zillet ve tefrikadan başka hiçbir şey getirmeyen 'Barış Evhamları'ndan vazgeçmenizi istiyoruz.

"Aynı şekilde sizleri ulema heyetleri ve fetva komisyonlarının Siyonist oluşumu tanımanın, Filistin topraklarından bir avucunun bile düşmana tesliminin ve düşman İsrail ile ilişkileri normalleştirmenin haram olduğunu bildiren fetvalarına uymaya çağırıyoruz. Biliniz ki gasp/işgal edilen haklarımızı ancak Cihad ve direniş ile elde edebiliriz. Aynı şekilde sizleri diğer ülkeler ve özellikle ABD ve BM ile ilişkilerde başta Filistin davası olmak üzere temel meselelerimizin gerekleri doğrultusunda hareket etmeye davet ediyoruz.

"Ayan beyan ortadadır ki, İsrail varlığını ve zulmünü ancak ABD'nin ve onun kontrolündeki BM'nin mutlak desteği ile sürdürmektedir. İsrail'in yaptığı her şeyden aynı şekilde ABD de sorumludur.

"4-Beşer olarak aynı geminin içinde bulunduğumuzun bilinci ile tüm dünya ülkelerini ve halklarını, İsrail ve ABD'nin bu insanlık dışı saldırılarını kınamaya ve buna karşı durmaya ve tüm beşeriyetin ortak geleceğini, dünya barışını tehdit eden bu saldırıların önlenmesinde bizlere yardımcı olmaya davet ediyoruz. Bu iki devletin yönetiminde diğer tüm din, inanç ve milletlere düşmanlık güden son derece aşırı gruplar bulunmaktadır. Şundan eminiz ki bu aşırı grupların önüne geçilmediği takdirde tüm yeryüzü kan ve gözyaşına bulanacaktır. Bilinmeli ki dünya bugün Hülagü ve Hitler'den daha beter saldırganlarla karşı karşıyadır.

"Bizler İslam Ümmeti olarak barış ve dayanışma elimizi, bizlere düşmanlık gütmeyen herkese uzatıyoruz. Zulmün giderilmesi ve haklarımızın geri alınmasında yanımızda yer alacak olan halkları hiçbir zaman unutmayacağız. Bunu dinimizin bir gereği olarak söylüyoruz... ( Mümtehine, 8)

"5- Amerika ve İsrail'e gelince: Biz onlara Allah'ın zalimlerden intikamının şedid olduğunu hatırlatıyoruz. Kendilerinden önceki zalimlerden ders ve ibret alsınlar. Şüphesiz Allah zalimlerden uzak değildir... (Hud, 102)

"Şu bilinsin ki bizler Allah'ın izniyle halkımıza, değerlerimize ve dinimize yönelen her tür saldırıyı püskürtmeye ve zulmü gidermeye güç sahibiyiz... Zulüm geceleri ne kadar uzun sürerse sürsün elbette zafer şafakları gelecektir... (Bakara, 214).

"Bizden zorla gasbettiklerinizi/işgal ettiklerinizi elinizde tutamayacaksınız. Zaman ne kadar uzarsa uzasın, bu hal devam etmeyecek ve ümmet haklarına sahip çıkacaktır. Geçmişte ve yakın zamanda yaşanan Haçlı Seferleri ve sömürü hareketlerini ve Filistin direnişimizi hatırlayın. Allah'ın izniyle ümmet haklarına sahip çıkacak ve zulmü bitirecektir... (Araf, 128)

"Bizler savaş, fitne ve ırkçılık çığırtkanlığı yapmayız fakat bununla beraber zulme teslimiyet ve zilleti de asla kabul edemeyiz.

"Buradan yeryüzündeki akıl sahibi Yahudiler ile özgür ve akıllı Amerikan vatandaşlarına da sesleniyoruz: Sapkın dini hurafeler, sömürü ve siyasal hedefleri uğruna tüm bir beşeriyeti felakete sürükleyen liderlerinizin önüne geçin! Onlara engel olun! Liderleriniz sizlerin Müslüman halklarla olan gelecek ilişkilerinizi tahrip ediyor, düşmanlık tohumları ekiyorlar, gelecek nesiller bu cinayetlere engel olmadığınız için sizlerden nefret edeceklerdir.

"Bizler özgürlük, adalet ve bağımsızlık davetçileriyiz.

"Bizler iman, güven ve barış davetçileriyiz.

"Bu değerleri benimseyenlere elimizi uzatıyoruz. Fırsat geçmeden önce bu çağrımıza kulak verecek yok mu?!"

20 Ağustos 2006
Pazar



Buradaki iki mavi çizgi arası içerik site editörünce konulmuştur ve rastgele çıkmaktadır. İçeriğini onayladığımız anlamına gelmez, dikkatli davranın.

  Şu anda sayfası gösterilen kitap.
Önceki Makale
Sonraki Makale
Makale Listesi
Site Sayfaları
Ana Sayfa
Hakkında
Makaleleri
Kitapları
Soru Konuları
Soru Listesi
Hayrettin Karaman`ın Sohbetleri
Şiirleri
Bestelenmiş ve Seslendirilmiş Şiirleri
Bütün site içeriğinin genel kelime indeksi.
Sitede Arama
Hayrettin Karaman'ın Siteye Son Eklenen Yazıları
E-posta
Siteyi Link ve Kaynak Gösterimi
m.HayrettinKaraman.net Mobil-Metin Versiyonu Hakkında

Facebook Sayfası:

Bulunduğunuz Sayfayı:



Sayfa başına gider Siteden rastgele bir sayfa seçer. Hafızadaki önceki sayfaya döner Hafızadaki sonraki sayfaya döner
   
Önceki Makale Sonraki Makale Makale Listesi